Ambitieus KVK Ninove maakt zich op voor eerste nationale

    28 februari 2022

    NINOVE – De ploeg van coach Alan Haydock verzekerde zich als eerste periodekampioen van een ticket voor de eindronde en heeft uitzicht om door te stoten naar de 1ste afdeling.

    Het bestuur bezint zich alvast over de toekomst, want om mee te doen in de vroegere ‘tweede klasse’ zijn zowel sportieve groei als professionele omkadering nodig.

    Professioneel

    Het haalde recent Wim Couck binnen als algemeen manager van de club. Hij en voorzitter Patrick De Doncker waren in het verleden hechte voetbalpartners bij Eendracht Hekelgem en FCV Dender.

    “Wim kent het reilen en zeilen van het voetbal op verschillende niveaus”, aldus de voorzitter. “Hij nam ook algemene en commerciële management-verantwoordelijkheden op bij onder andere Eendracht Aalst. Met hem kunnen we professionele stappen vooruit zetten, de club verder structureren, nieuwe vrijwilligers in het verhaal betrekken en ons imago van de club versterken.”

    Samen met Patrick De Doncker is Gunther Van der Perren sportief verantwoordelijke voor het eerste elftal en ook voor het tweede elftal van KVK Ninove: “We mogen terecht fier zijn op onze spelers, de sportieve staf, de vele jeugdopleiders, afgevaardigden, geëngageerde bestuursleden én vele vrijwilligers en supporters van onze club. Ze dragen allen hun steentje bij voor een succesvolle toekomst.”

    Jeugd

    Vier seizoenen terug is Johan Hertveldt aangesteld als TVJO. “Ik zal het project met zorg overdragen, zodat de inspanningen van de afgelopen jaren blijven renderen. Er zitten in onze sportieve staf zeer sterke figuren, die de jeugdwerking mee dragen en ook zij zullen waken over de toekomst. Daar hebben we met de betrokken partijen open over gesproken.” Johan blijft de volgende jaren actief binnen KVK Ninove.

    Vorig jaar is de licentie om interprovinciaal voetbal aan te bieden verlengd en behaalde KVK Ninove 3 sterren. Om de 4 sterren binnen te halen is doorstroming vanuit de jeugdwerking naar het eerste elftal nodig. Dit project heeft Johan Hertveldt de afgelopen jaren mee uitgebouwd.

    Ook jeugdopleiders krijgen bij KVK kansen om door te groeien. Joery Cammu groeide als talentvolle jeugdopleider binnen de jeugdwerking en maakte dit seizoen een succesvol debuut als beloftecoach.

    Divas

    De meisjes- en vrouwenafdeling Divas is net als de jeugdwerking een partnerschap aangegaan met de ladies van KAA Gent. Zo wordt de doorstroming van zeer talentvolle spelers verzekerd. De Divas bieden een totaalaanbod aan meisjes- en vrouwenvoetbal: voor de allerkleinsten, de reguliere jeugdteams, drie volwassen teams, voetbal op recreatief niveau.

    Reginald Vertongen (bestuurder KVK en sportief coördinator van de Divas): “Twee jeugdploegen (U16 en U13) stoten voor het eerst door naar de 1/8ste finale van de Beker van België (tegen Lierse Kempenzonen en Standard Luik). De ploeg trekt alvast een aantal toppers en versterkingen aan.”

    Tweede kunstgrasveld

    Met 22 jeugdploegen, 2 eerste ploegen en 1 belofteploeg heeft KVK Ninove op de kloppers een hele grote uitdaging op het vlak van infrastructuur. Ook de werking van de groeiende Divas afdeling zal daar geleidelijk meer haar stek vinden.

    Met één kunstgrasplein en een grasveld, dat in de wintermaanden vaak onbespeelbaar is, is de nood aan een tweede kunstgrasplein hoog. De club dient eind maart een subsidiedossier in om tijdens de zomer van 2023 een nieuw kunstgrasplein aan te leggen.

    Medewerkers

    Diegenen, die zich geroepen voelen om de werking van de club te ondersteunen, mogen zich zeker melden.

    KVK Ninove en KVK Ninove Divas zijn voor volgend seizoen nog op zoek naar medewerkers, die mee een rol willen spelen op sportief, extra-sportief, commercieel, digitaal of infrastructureel vlak. Ook medewerkers voor de socio VIP club, de kantine of begeleiders voor wedstrijden van de eerste ploeg, mogen zich zeker melden via kvkninove.voetbal@gmail.com.

    Info: KVK Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons