Belgisch kampioenschap wielrennen voor aspiranten

    11 augustus 2023

    DENDERLEEUW – Het lokaal bestuur en vzw De Liedekerkse Pijl organiseren zondag 13 augustus het Belgisch kampioenschap wielrennen voor U15 aspiranten, meisjes en jongens, op een gesloten circuit.

    Schepen voor sport Yves De Smet (LvB): “Denderleeuw was, is en blijft een wielergemeente. In 2018 konden we vzw De Liedekerkse Pijl overtuigen om de provinciegrens over te steken voor de organisatie van het BK wielrennen voor nieuwelingen. Vorig jaar konden we samen het Belgisch kampioenschap voor aspiranten uittekenen op Denderleeuws grondgebied. Ook dit evenement was een voltreffer en dus mogen we dit jaar opnieuw het BK wielrennen voor aspiranten organiseren. Net als vorig jaar is er in de voormiddag om 10 uur een tijdrit; de wegrit start om 12.45 uur.”

    Liedekerkse Pijl

    “Onze club heeft heel wat ervaring in de organisatie van wielerwedstrijden”, aldus Marcel Vanderslagmolen (vzw De Liedekerkse Pijl). “Sinds 1970 houden we jaarlijks onze wedstrijd ‘De Liedekerkse Pijl’ en we organiseerden ook al heel wat kampioenschapswedstrijden. Na het succes van vorig jaar zijn we dan ook enorm tevreden, dat we het BK wielrennen voor aspiranten opnieuw naar Denderleeuw kunnen halen. En net als in 2022 zijn we er zeker van, dat het een groot wielerfeest zal worden.”

    De sportschepen: “Voor mij was het altijd al een droom om van Denderleeuw een vooraanstaande sportgemeente te maken. Met het steeds uitbreidende aanbod aan sportfaciliteiten en onze vele sportclubs, heeft onze gemeente heel wat te bieden op sportief vlak. Met de organisatie van het Belgisch kampioenschap wielrennen voor aspiranten zetten we dit nog meer in de verf.”

    Gesloten parcours

    De wedstrijden voor de U15 aspiranten worden gereden op een gesloten parcours in het centrum van Denderleeuw.

    De tijdrit start om 10 uur en in de Geallieerdenstraat. De wegkoers begint om 12.45 uur in de A. De Cockstraat. De beide wedstrijden volgen min of meer hetzelfde traject, met aankomst in A. De Cockstraat.

    Schepen Andy Depetter (Groen): “Een gesloten parcours houdt in, dat de straten verkeersvrij zijn. Er is dus een parkeerverbod voor alle straten op het parcours en er zijn omleidingen voorzien voor de omringende straten. De volledige verkeersregeling kan je raadplegen op onze website.”

    Het dorpsplein van Denderleeuw zelf wordt ingericht als feestzone en zal de hele dag zijn afgesloten van 8.00 tot 22.00 uur. Hier kan iedereen terecht voor sfeer, gezelligheid en terrasjes. Parkeren kan op de bezoekersparking in het Walleken.

    Info: Denderleeuw-Belgisch kampioenschap U15vzw De Liedekerkse Pijl.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons