Belgische kampioenschap wielrennen voor aspiranten

    04 augustus 2022

    DENDERLEEUW – Het Belgisch kampioenschap voor de verschillende disciplines vindt zondag 14 augustus plaats in het dorp van Denderleeuw. De dorpskern zal gedurende de hele dag moeilijk of niet bereikbaar zijn.

    Het BK is een organisatie van het lokaal bestuur Denderleeuw en de vzw De Liedekerkse Pijl.

    Wielerfeest

    Marcel Vanderslagmolen (De Liedekerkse Pijl): “In 2018 sprong onze vzw al eens de provinciegrens over voor de organisatie van het BK Nieuwelingen. Maar op 14 augustus 2022 zal het volledige kampioenschap dus plaatsvinden  op Denderleeuws grondgebied.”

    De tijdrit start om 10 uur, de wegrit om 12.45 uur.

    “Onze club heeft heel wat ervaring met wielerwedstrijden. Sinds 1970 organiseren we de jaarlijkse ‘De Liedekerkse Pijl’ en ook al verschillende kampioenschappen. We hopen, dat Denderleeuw er klaar voor is, want het wordt ongetwijfeld een groot wielerfeest.”

    BK Aspiranten

    Schepen voor Sport Yves De Smet: “Denderleeuw was, is en blijft een fietsgemeente. In het teken van deze traditie pijlden we in het centrum van Denderleeuw een gesloten parcours uit. Daarop kunnen de jongens en meisjes U15 een gooi doen naar de Belgische titel, zowel op de weg als in het tijdrijden.”

    Met het steeds uitbreidend aanbod aan sportfaciliteiten en de vele professionele sportclubs heeft de gemeente heel wat te bieden heeft op sportief vlak.

    “We gaan nog een stap verder met de organisatie van het Belgische Kampioenschap en zetten zo onze jarenlange traditie van wielergemeente verder.”

    Parcours

    Voor de beide wedstrijden wordt het parcours volledig afgesloten.

    Schepen voor Organisatie Andy Depetter: “Dit gesloten parcours betekent, dat er een parkeerverbod is voor alle straten. Er zullen omleidingen zijn voor de omringende straten. Wie deze jonge atleten eens aan het werk wil zien, en misschien de toekomstige Wout Van Aert spotten, kan zich parkeren op de bezoekersparking in het Walleken.”

    Feestzone

    “Het Dorpsplein van Denderleeuw zelf richten we in als feestzone. Het zal op 14 augustus zijn afgesloten van 8.00 tot 22.00 uur. Iedereen kan op het Dorp terecht voor sfeer, gezelligheid en terrasjes.”

    Info: De Liedekerkse PijlDenderleeuw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons