Bezorgdheid over wegvallen schoolzwemmen

    17 februari 2023

    NINOVE – Jordy De Dobbeleer (Samen) vertolkte tijdens de gemeenteraad van 13 februari de bekommernis van ouders met kinderen in het stedelijk onderwijs.

    “Ze zijn bezorgd, dat tijdens de geplande sluiting van de Kleine Dender voor minstens 18 maand geen schoolzwemmen zal worden georganiseerd”, aldus het raadslid. “Kinderen in het stedelijk onderwijs zullen twee zomers ingaan zonder recente zwemervaring. Er zijn organisatorische en financiële kwesties om het zwemmen in de buurgemeenten te organiseren. Zo krijgen alle klassen één busrit terugbetaald, vaak voor een bezoek aan het bos. Nu zouden ze maar één keer kunnen gaan zwemmen met dat budget.”

    Hij vroeg aan de bevoegde schepenen hoe ze erin zullen slagen om die zwemlessen toch te organiseren?

    Sporthal

    Schepen voor onderwijs Joost Arents (Onafh.) had de zwembaden in Aalst, Liedekerke en Geraardsbergen gecontacteerd. Maar het blijkt niet mogelijk om dit lopend schooljaar nog op een gestructureerde manier wekelijks zwemlessen te organiseren. In afwachting en als alternatief kunnen de scholen meer gebruik maken van de sporthal.

    De Dobbeleer suggereerde nog om tijdens de renovatie van De Kleine Dender het zwembad zo lang mogelijk open te houden. Maar voor sportschepen Marc Torrekens was dit niet mogelijk. Alleen door de volledige sluiting kan de bouwheer sneller en veiliger werken.

    De zwemlessen bundelen om busreizen en -kosten te beperken is een optie voor het nieuwe lessenrooster in september, al lijkt dat weer praktische problemen op te leveren voor de roosteraars.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons