BK-goud voor super Mario

    10 april 2022

    NINOVE/MALMEDY – Mario Penne kroonde zich zaterdag 09 april tot Belgisch kampioen bergloop in Malmédy.

    Mario vocht 2 jaar geleden nog voor zijn leven door een hersengezwel en hersenabces met bijkomende epilepsieaanvallen. Maar opgeven is geen optie voor hem. Vorig jaar haalde hij zilver op het BK berglopen. Dit jaar doet hij nóg beter met de Belgische titel en het hoogste schavotje.

    “Ziehier het bewijs: never give up”

    Omdat het Europees kampioenschap al op 26 mei plaatsvindt, was het Belgische kampioenschap berglopen in Malmédy vooruitgeschoven naar 09 april. Maar het vormpeil zat toch blijkbaar goed.

    Zwaar

    “Ik heb mijn beste veldloopseizoen achter de rug en in februari ben ik nog provinciaal kampioen indoor op de 1.500m geworden. De zware trainingen in het Raspaillebos hebben hun vruchten afgeworpen. De vorm voelde goed aan de laatste weken, maar de dag zelf moet je het nog waarmaken.”

    Zaterdag had de wedstrijd in helse weersomstandigheden plaats.

    “De sneeuw, de hagel en een natte ondergrond maakten het op de 11 km bijzonder lastig. Pas in de tweede wedstrijdhelft sloeg mijn motor aan. De cirkel is rond: na enkele zilveren en bronzen medailles in atletiek eindelijk het goud. Ik heb steeds gezegd te stoppen op een hoogtepunt. Maar ik speel het spelletje nog te graag vrees ik.”

    En dus zal dit niet de laatste medaille zijn, die Mario mee naar huis brengt.

    MLI – Foto’s: Jari Penne.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons