Camionette Cup daagde jong en oud uit

    25 augustus 2023

    NINOVE – Een ploeg van G-Sport Vlaanderen hield vrijdag 25 augustus halt aan de gebouwen van Teledienst met een camionette propvol uitdagende en ludieke beweegproeven. Een beetje zoals de Container Cup maar dan anders.

    De activiteit had plaats in de ruimte van Teledienst aan de Oude Kaai. Het grasveld van het Sociaal Huis lag er als oorspronkelijke locatie te modderig bij om er een leuke bedoening van te maken.

    Bewegen

    De proeven omvatten 3 minuten fietsen in 3 minuten, je evenwicht bewaren, eendjes vangen met een hoofdhengel, een kogel zover mogelijk gooien, de kracht in jouw handen meten en gaan voor de beste reactiesnelheid.

    “Dit is een samenwerking van het Netwerk tegen armoede en G-Sport Vlaanderen”, legde Jolien van Teledienst ons uit. “We proberen op een eenvoudige en laagdrempelige manier sporten en bewegen mogelijk te maken. Eigenlijk is het voor iedereen: van senioren tot kinderen en hun ouders.”

    Eigen niveau

    “Dit is inderdaad een project rond kansengroepen binnen G-Sport Vlaanderen”, vulde Eline van G-Sport Vlaanderen aan. “Wij ondersteunen armoedeverenigingen op het vlak van sport en beweging. Deze zomer trekken wij het hele Vlaamse land rond met de Camionette Cup. We nemen verschillende proefjes af om te zien waarin mensen goed zijn: coördinatie, evenwicht, snelheid. Het is heel leuk om dat op je eigen niveau te kunnen doen, hooguit met wat onderlinge competitie maar zonder dat je er een prijs mee kunt winnen. Het is vooral ontdekken wat je zelf kan.”

    Een van de deelneemster kon dit beamen: “Het is leuk, dat je eens kunt proberen waar je goed in bent. Voor mij was dat fietsen; kracht heb ik niet zoveel, maar fietsen viel best mee. Ik was verrast want ik fiets eigenlijk niet zoveel. In de evenwichtsoefeningen was ik ook goed, net als in eendjes vangen. Skiën lag me dan weer minder.”

    Info: Teledienst NinoveG-Sport Camionette Cup.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons