De Lotto Belgium Tour voor dames op 6 september in Ninove

    18 augustus 2017

    Ninove – Woensdag 6 september mag Ninove de Lotto Belgium Tour verwelkomen en vrijdag 8 september is het de beurt aan Geraardsbergen. De Lotto Belgium Tour is een wielerwedstrijd voor dames (UCI 2.1).

    Deze vierdaagse start op dinsdag 5 september met een proloog van 4,3 kilometer in Nieuwpoort. Een dag later ontvangt Ninove de Lotto Belgium Tour voor een etappe van 114 kilometer met aankomst in Meerbeke, waar tot 2011 de Ronde van Vlaanderen finishte. Omstreeks vijf uur zal het peloton al een eerste keer aan de meet op de Brusselsesteenweg passeren om vervolgens nog een lokale ronde van elf kilometer af te leggen. Op donderdag trekt de Lotto Belgium Tour naar Herselt in de provincie Antwerpen voor een rit van 107 kilometer. De laatste rit van de Lotto Belgium Tour vindt opnieuw plaats in Geraardsbergen. De etappe van 114 kilometer start op het middaguur in Geraardsbergen en het parcours leidt de rensters onder meer over de Valkenberg, Berendries en Eikemolen. Na zestig kilometer trekt het peloton een eerste keer over de Muur, gevolgd door de Bosberg. Die ronde van 25 kilometer moeten de dames nadien nogmaals afleggen. Omstreeks drie uur kennen we de opvolgster van Annemiek van Vleuten, die vorig jaar de slotrit met aankomst op de Vesten won en de eindwinst van de Lotto Belgium Tour op zak stak.

    Rittenschema
    Dinsdag 5 september Proloog – NieuwpoortWoensdag 6 september Rit 1 – Ninove (Meerbeke)Donderdag 7 september Rit 2 – HerseltVrijdag 8 september Rit 3 – Geraardsbergen

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons