• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  De Omloop 2021: een editie als geen ander

  25 februari 2021

  NINOVE – “Ik kijk er naar uit met gemengde gevoelens”, was de reactie van sportschepen Marc Torrekens (Open VLD). We vroegen hem naar zijn verwachtingen voor de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag 27 februari. Ook burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en politiecommissaris Leen Van Handenhove gaven uitleg bij de organisatie van de aankomst op de Onderwijslaan.

  Eerder lieten we Geo De Cleer (Omloop Finish Team) aan het woord. Nu spraken we drie andere hoofrolspelers.

  Contract

  Schepen Marc Torrekens zal het hele volkse en VIP-gebeuren rond de aankomst duidelijk missen. “Ik hoop wel op een Belgische winnaar en liefst een streekrenner. Iemand als Jasper Stuyven mag het van mij terug halen.”

  Volgend jaar loopt het contract met Flanders Classics af. “Dan moeten we samen zitten om over een contractverlenging van 5 jaar te spreken. In het meerjarenplan is hiervoor wel geen budget begroot, maar we zien wel.”

  Vaccinatiecentrum

  Vorig jaar was het een helse opdracht om de aankomst de combineren met kindercarnaval en de dubbele volkstoeloop in goede banen te leiden. Dit jaar is het net omgekeerd en moeten de mensen wegblijven.

  “Blijf weg uit Ninove tijdens de Omloop Het Nieuwsblad.”

  “Maar eigenlijk is het op het vlak van omkadering een haast identieke opdracht”, weet burgemeester Tania De Jonge. Met dit verschil: zowel het vaccinatiecentrum als het testcentrum liggen pal in de aankomstzone. “Er kunnen wat problemen zijn als mensen die willen bereiken. De wagen zullen ze iets verder moeten parkeren en te voet naar de centra komen. Ze hebben daarvoor wel toegang tot de zone.”

  Politie

  Ook voor de lokale politie is de organisatie van de aankomst niet minder in werkvolume.

  Commissaris Van Handenhove: “Een deel van ons middenkader is een hele tijd bezig geweest met de voorbereidingen. Op de dag zelf zullen we toch zo’n 40 medewerkers inzetten, verstrekt door 13 aspiranten. Daarnaast moeten we de reguliere werking en de interventies blijven verzekeren.”

  Het zal dus ook zaak zijn om toe te zien op de naleving van de besluiten door de gouverneur en de heersende corona-maatregelen, in combinatie met de verkeersregeling. Haar oproep om weg te blijven uit Ninove, zou in andere omstandigheden merkwaardig overkomen. Maar nu is niets wat het lijkt.

  Wat gelukkig niet verandert: de sportieve strijd tussen de renners over 200 km en dertien hellingen, om het hoogste schavotje te halen. Dat kun je zaterdag volgen op teevee. Chips en een Witkap bij de hand of een watertje voor de belijders van de alcoholvrije maand.

  Info: verkeersmaatregelenPlanOmloop Het NieuwsbladOmloop Finish team.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons