De volledige transformatie van De Kleine Dender kan beginnen

    04 juli 2021

    NINOVE – Mits een strakke timing, zou een volledig vernieuwde zwembadinfrastructuur klaar zijn in 2024. Schepen voor sport Marc Torrekens (Open VLD) lichtte ons de plannen toe. Ook de stedelijke sporthal krijgt op termijn een grondige verbouwing.

    Dat het zwembad De Kleine Dender aan renovatie toe is, zal niemand betwisten. Tijdens de gemeenteraad van 28 juni kwam de procedure voor de grondige vernieuwbouw aan bod.

    Recreatiebad

    De schepen lichtte ons naderhand een en ander toe. “Ik ben daarmee al van tijdens de voorgaande legislatuur bezig. Voor mij was het heel belangrijk, dat het recreatiegedeelte behouden bleef. Een nieuw instructiebad kan eventueel als aanbouw of elders in het huidige gebouw worden voorzien. Maar dit en bijvoorbeeld een vernieuwde inkomhal, extra kleedkamers voor groepen laten we over aan de ontwerper.”

    Bovenop de aanbouw komt ook een spiegelzaal/danszaal. “Veel Ninoofse clubs moeten nu noodgedwongen buiten de stad uitwijken en we willen dat ze naar Ninove kunnen terugkomen.”

    Ook de cafetaria is na 20 jaar aan een volledige vernieuwing toe, al blijkt de uitbater nog niet helemaal meegenomen in dit verhaal.

    Prijs

    Het prijskaartje: een eerste raming schommelt tussen de € 5 en de € 6 miljoen. “Die prijs is niet min”, weet de schepen. “Maar de Ninovieter is dat waard.”

    De timing voor de uitvoering is strikt: “Als we in maart 2023 starten, zouden de eerste oplevering en nadien de opening nog in 2024 gebeuren.”

    Het ontwerp, de uitvoering van de werken en het onderhoud van het zwembad zullen gebeuren door een privépartner. “Voor de uitbating zelf is dat nog niet beslist. Indien deze ook in privéhanden zou komen, dan zullen we alleszins een billijke prijs onderhandelen en vastleggen voor de Ninoofse gebruikers.”

    Sporthal

    Ook voor de Ninoofse sporthal aan de Parklaan heeft het stadsbestuur plannen, al zijn deze voorlopig iets minder concreet.

    “Maar ook hier gaan we voor een totale make over en willen we een energieneutraal gebouw. Als een gebouw een zekere leeftijd heeft, blijkt een grondige aanpak aangewezen.”

    De sporthal kampt met een groot capaciteitsprobleem. “Om hiervoor oplossingen te vinden, bestaan verschillende denkpistes en opties, maar nog niets concreet. Mijn doel is wel om op middellange termijn alle sportaccommodatie op een centrale locatie onder te brengen van 8 tot 10 ha. Hoe dan ook, de sportieve toekomst ziet er rooskleurig uit.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons