De Wettelcup daagt sportieve Ninovieters uit in een zevenkamp

    09 June 2020

    NINOVE – Maspoe vzw organiseert van 1 juli tot 31 augustus de Wettelcup. Die zevenkamp in The Mauritz vraagt van de deelnemers uithouding, kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie. De winnaar mag zich de meest complete atleet noemen van Ninove en omstreken.

    Tijdens de laatste corona-maanden gingen heel wat meer mensen (terug) sporten. Rond hun kot liepen, fietsten of wandelden ze heel wat kilometers af.

    Aangezien echte competities nog niet meteen mogelijk zijn, organiseert de vzw Maspoe dan maar zelf een zevenkamp in the Mauritz aan de Mallaardstraat: de Wettelcup.

    Proeven

    Die Wettelcup bestaat uit zeven proeven, die zowel de uithouding, de kracht, de lenigheid, de snelheid als de coördinatie van de deelnemers meten.

    De zevenkamp bestaan uit drie fysieke proeven: 1. 500 m op een loopband, 1 km aan een roeitoestel en 3 km op een spinningfiets. On Line Fitness zorgt voor toptoestellen.
    Daarnaast zijn er nog twee krachtproeven en twee meer technisch-ludieke proeven (kubb en darts).

    Je moet een zo laag mogelijke eindtijd scoren. Bij sommige proeven wordt tijd opgeteld, bij andere proeven kan je je tijd verminderen.

    Tussen elke proef is exact twee minuten pauze voorzien. Als je bij de tweede en volgende proeven sneller klaar bent dan de voorziene twee minuten, komt de resterende tijd bij de twee minuten pauze.

    Deelnemen

    Drie deelnemers kunnen tegelijkertijd starten op drie professionele installaties. Zoek dus enkele sportvrienden en doe samen de test.

    Alleen of per twee inschrijven kan eventueel ook, maar de voorkeur gaat naar een groep van drie.

    Per blok van drie deelnemers is één uur voorzien, zodat de organisatoren nadien de installaties kunnen ontsmetten.

    Wij spraken met de initiatiefnemers: Nicolas (On Line Fitness), Kim (vzw Maspoe) en Bruno (The Mauritz).

    Info: inschrijven kan vanaf 9 juni via de link op de website van de Wettelcup.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons