Deelnemen is leuk, winnen eveneens

  15 mei 2024

  NINOVE – Verschillende G-sporters uit onze regio namen van 8 tot 11 mei deel aan de Nationale Spelen van de Special Olympics in La Louvière. Ze brachten een grote oogst aan medailles mee.

  Special Olympics (SO) is een wereldwijde organisatie, die sportactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze bevordert hun duurzame integratie door middel van trainingen en sportwedstrijden gedurende het hele jaar in verschillende Olympische sporten.

  Medailles

  Het afgelopen hemelvaartweekend ontmoetten de G-sporters elkaar in La Louvière. Uit onze regio namen ook heel wat sporters deel, vaak met mooie resultaten. Zo won Rutger Vandercammen (G-Sport Pajottenland) uit Meerbeke zilver in het badminton.

  Schoonderhage was met een sterke delegatie aanwezig. Wij ontmoetten hen dinsdag 14 mei op het terras van Den Belleman, waar ze napraatten over hun deelname en de medailleoogst. Zo toonde Esteban ons met terechte trots zijn 3 medailles in het lopen, kogelstoten en verspringen. Met dank aan zijn goede coaches en de prima accommodatie. Zijn eerste deelname ooit en direct drie keer prijs.

  “Onze deelname in La Louvière is prachtig verlopen”, beaamde Bert Bické, een van de 11 begeleiders die zijn meegegaan. “We hebben heel veel medailles behaald, ook met wat drama hier en daar. Alle 37 deelnemers zijn met medailles naar huis gekomen en hebben het beste van zichzelf gegeven. Wat dat als beleving met hen doet, voor mij is dat het hoogste wat er is.”

  Voor sporters en begeleiders een reden om te vieren en tijd om wat op adem te komen van die geweldige maar hectische vierdaagse.

  Info: Special Olympics.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons