Dirk De Beuf is Belgisch SUP-kampioen

    27 augustus 2019

    MEERBEKE – Tijdens het Belgisch kampioenschap stand up paddle (SUP) in Blankenberge peddelde Dirk zich zaterdag 24 augustus naar de titel bij de masters. Hij behaalde tijdens diezelfde kampioenschappen ook een tweede plaats overall over de lange afstand.

    Daarmee is hij niet aan zijn proefstuk toe. Hij haalde overwinningen en podiumplaatsen in Norfolk (UK), de Raid des Canaux (Fr) en het Belgisch kampioenschap technical race. “SUP is wel een van de snelst groeiende watersporten”, wist hij ons te vertellen. “Veel surfers en kiters doen dit als een perfecte afwisseling. Je hebt er immers geen wind voor nodig. Je kan die sport bovendien op heel veel watervlakken en rivieren beoefenen, zelfs bij ons op de Dender.”  Wellicht heb je hem inderdaad al in Ninove zien voorbij peddelen.

    Veel wedstrijden dus, waaraan hij ook gemotiveerd deelneemt. “Zondag aanstaande ben ik van de partij in Brugge. Maar waar ik vooral naar uitkijk is de ’11 City SUP Tour’ van 11 tot 15 september. Het is een wedstrijd van 220 km over vijf dagen gespreid, langs de originele steden en het parcours van de Friese Elfstedentocht. De concurrentie is groot, met deelnemers uit zowat 30 verschillende landen: van Japan over Nieuw-Zeeland tot de VS.”

    We duimen alvast voor Dirk, die ons na afloop een kort verslag beloofde van dit avontuur.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons