Dirk haalt brons op Belgisch SUP-kampioenschap

    07 september 2023

    WILLEBROEK-NINOVE – Stadsgenoot Dirk De Beuf nam zondag 3 september met succes deel aan de ‘Belgian SUP Tour’ bij de kanovereniging Hazewinkel. Hij kijkt ook uit naar 13 september voor de Elfsteden SUP-tocht.

    In Willebroek hadden de eerste Belgische kampioenschappen Sprint en Technical Race SUP (Stand Up Paddling) plaats. Bij die laatste discipline vertrekken de deelnemers vanop het strand en moeten ze om ter snelst een 7-tal boeien ronden. Hierbij komt het vooral aan op snelheid en behendigheid. Na een slechte start in de finale strandde Dirk uiteindelijk op een 4de plaats. Hij is wel officieus ´Belgisch Kampioen Technical´ bij de grandmasters +45.

    Brons

    Na de middag was het tijd voor het BK Sprint op de officiële roeibaan.

    “Het was een nieuwe en spannende ervaring om met 8 of 9 deelnemers tegelijk te wachten tot de startpoortjes omlaag gaan”, vertelde Dirk ons na afloop. “Vervolgens is het 200 m rechtdoor alles geven en hopen op een snelle tijd. De snelste 4 SUP’ers van elke groep gaan telkens een ronde verder. Uiteindelijk heb ik net het podium gehaald met een 3de plaats. Dat is goed voor brons en de officieuze titel ´Belgisch Kampioen Sprint´ in mijn leeftijdscategorie.”

    Kjell De Bruyn en Deborah Wauters wonnen beiden de Belgische titels bij de mannen en de vrouwen.

    Friesland

    “Nu is het aftellen naar woensdag 13 september. We gaan voor de 7de keer deelnemen aan de befaamde/beruchte Elfsteden SUP-tocht in Friesland. Ditmaal vertrek ik zonder ambitie op een eventueel klassement. Het is mijn bedoeling om de tocht op een aangename manier tot een goed einde te brengen en vooral te genieten.”

    Info: Elfsteden SUP-tocht.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons