Dirk leert je suppen

  11 mei 2022

  NINOVE – ‘Dendersup.be’ is de mobiele supschool, die Dirk De Beuf heeft opgestart. In hoofdzaak hebben de instructielessen plaats op de Dender, maar andere locaties zijn mogelijk.

  Sup staat voor ‘stand up paddle’: zich op een soort van surfplank rechtstaand voortbewegen door middel van een peddel.

  Rust

  “Het is de ideale activiteit voor lichaam én geest”, weet Dirk uit ervaring. “Werkelijk iedereen kan het leren en met de juiste suptechniek is de kans om in het water terecht te komen eerder klein.”

  In hoofdzaak wil hij de watersport en de recreatie een hernieuwde boost geven en de troeven van de Dender uitspelen.

  “Anderzijds zal ik met de mobiele supschool zoveel mogelijk mensen de kans geven om de omgeving vanop het water te herontdekken, om tot rust te komen midden van de prachtige natuur of om zich sportief volledig uit te leven.”

  Dender

  De instructielessen hebben plaats op de Dender, het gedeelte Geraardsbergen-Ninove-Denderleeuw. Voor de georganiseerde suptours is het ook mogelijk om andere locaties aan te doen zoals Gent of St.-Martens-Latem.

  “Ik hou de groepen bewust klein met maximaal 6 deelnemers voor een meer individuele aanpak. De lesgever is een internationaal gecertificeerde instructeur. Onze sportschool voorziet eveneens kwalitatieve merkboards en paddles, de verplichte leash en de zwemvesten.”

  Mensen, die de supmicrobe echt te pakken hebben en zich met anderen willen meten, kunnen eveneens bij Dendersup.be terecht voor wedstrijdbegeleiding en coaching.

  Ruimen

  Het is ook de bedoeling om maandelijks een zwerfvuilactie/River Cleanup te organiseren, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk afval uit het water verwijderen. Dat doet Dirk nu al regelmatig tijdens zijn tochten op de Dender.

  Info: Dendersup.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons