Drie dagen op de fiets voor de MS Liga

    12 mei 2021

    NINOVE – Zes fietsfanaten van MiSt Cycling zullen van 13 tot 15 augustus 500 km afmalen. De opbrengst van hun sponsorrit gaat naar de MS Liga.

    Multiple Sclerose (MS) is een ongeneeslijke, chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen: van de verstoring van het evenwicht en de gangcoördinatie tot geheugenstoornissen. Het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg verscheiden.

    MS-Liga

    Katrien Tytgat (MS Liga): “Het gaat om 12.000 mensen in België en jaarlijks komen er zo’, 500 patiënten bij. Genezen kan niet, maar medicijnen kunnen de ziekte afremmen. De MS Liga ondersteunt die mensen en hun familie. En dus zijn we blij met elke gift en actie zoals van deze mannen.”

    Vaak heeft de inzet voor een goed doel een heel persoonlijke achtergrond. Zoals bij Steve Rousseaux van MiSt Cycling: “Mijn moeder kreeg de ziekte op 30-jarige leeftijd en is nu 61. Ik heb dus van kindsbeen af ervaren hoe zwaar MS doorweegt, niet alleen op haar, maar op ons gezin en de omgeving.”

    Driedaagse

    In Michel Haelters vond hij een kompaan voor een driedaagse gesponsorde fietstocht ten voordele van de MS-Liga: “We vertrekken op 13 augustus in Ninove voor een rit van 200 km naar Pelt. Daar is het hoofdkwartier gevestigd van de MS Liga. Daarna gaat het 200 km richting Damme. Op 15 augustus zijn we na 100 km terug in Ninove. Dan maken we ook het bedrag van onze sponsortocht bekend.”

    Ex-profrenner Jérôme Baugnies wou graag die actie ondersteunen. “500 km op drie dagen, dat is best pittig.” Zelf rijdt hij niet mee, al blijft de passie voor de fiets in de benen zitten. “Ik heb nog twee doelen: het Belgisch kampioenschap in Herzele en nog een keer de koers in Ninove winnen; met de Pollareberg in het parcours en liefst bergop.”

    Wij duimen met hem voor de zes deelnemers van Mist Cycling: Jente De Camps, Francis Van De Velde, Jimmy Meuleman, Jurgen Sterckx, Steve Rousseaux en Michel Haelters.

    Info: MS-LigaMiSt Cycling.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons