Eerste profzege voor Jules Hesters in Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

    22 juli 2022

    NINOVE – 154 renners tekenden donderdag 21 juli het startblad van de 79ste Grote Prijs Beeckman- De Caluwé. De gelukkigste na afloop van de 13 ronden was Jules Hesters met zijn allereerste profzege.

    Naast verschillende Belgische teams stonden ook Ierse, Canadese, Zuid-Amerikaanse, Nieuw-Zeelandse, Koreaanse, Australische, Nederlandse en Skandinavische ploegen aan de start.

    Bekende namen

    Sport Vlaanderen-Baloise nam deel met onder andere Robbe Ghys, Jules Hesters, Jens Reynders (winnaar van vorig jaar) en Sasha Weemaes (vierde op BK 2022).

    De veldrijders Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Witse Meeussen en Ryan Kamp verdedigden samen met enkele ploegmaats de kleuren van Pauwels Sauzen-Bingoal.

    Ook nog aanwezig gewezen winnaars zoals Tom Van Asbroeck, Dries De Bondt en Jérome Baugnies, de Nieuw-Zeelandse kampioen James Fouché, David van der Poel, Aimé De Gendt en Meerbekenaar Julien Van Den Brande.

    Eerste profzege

    Na amper één ronde begon Dries De Bondt al aan de boom te schudden. Het peloton liet aanvankelijk niet begaan.

    Tijdens de 8ste van de 13 af te leggen ronden vormde zich een kopgroep met 16 renners; opnieuw was de ex-Belgisch kampioen van de partij. Bij het ingaan van de laatste ronde bleven nog 9 leiders over.

    Dries De Bondt trok liever solo naar de aankomst, maar de 23-jarige weg- en baanwielrenner Jules Hesters wist net op tijd zijn wagonnetje aan te haken.

    In de sprint op de Onderwijslaan toonde Hesters zich de sterkste; hij won in Ninove meteen zijn allereerste profkoers. Zijn ploegmaat Jens Reynders haalde het in de spurt voor de 3de plaats, gevolgd door Stef Rogier en Tom Van Asbroeck.

    HVO – Foto’s Giovanni Neckebroeck

     

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons