Femke Hermans verlengt IBO wereldtitel in broeierige boksarena

    18 juni 2023

    ROOSDAAL – Met een technisch k.o in de tweede ronde verlengde Femke Hermans zaterdag 17 juni in de Alfasun Indoor Arena haar wereldtitel tijdens het boksgala ‘Fight Night’.

    Die ‘Fight Night’ is een organisatie van Ezzeddine Laggoune, al jaar en dag gepokt en gemazeld in de bokswereld en de broer van topbokser Bilal Laggoune. De Alfasun Indoor Arena zat afgeladen vol. Bovendien zorgde het zonnige weer van de afgelopen dagen voor een broeierig hete sfeer.

    De belangrijkste kampen stonden laat op de avond geprogrammeerd.

    Titelgevechten

    Geram Eloyan verdedigde in de superbantamgewichten zijn titel bij de European Boxing Union (EBU) tegen de Italiaan Vincenzo La Femina. De Brusselaar haalde het niet en moest in de achtste ronde de handdoek in de ring gooien.

    De hoofdact was ongetwijfeld de kamp om de wereldtitel bij de International Boxing Organization (IBO) tussen Femke Hermans en haar Zweedse opponente Maria Lindberg. Al in de eerste ronde ging Lindberg tegen het canvas na een rechtse hoek van onze landgenote. De stoot moet hard zijn aangekomen, want Lindberg gaf bij het begin van de tweede ronde op.

    Op die manier verlengde Femke Hermans haar wereldtitel bij de IBO.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons