Galmaarden ontvangt de Lotto Belgium Tour

    19 juni 2021

    GALMAARDEN – De Lotto Belgium Tour voor dames in het profcircuit heeft plaats van 22 tot 25 juni. Galmaarden is de start- en aankomstplaats voor de mooie, maar zware derde rit.

    Op 24 juni zal de derde rit van de Lotto Belgium Tour starten en finishen in de Nieuwstraat. Er wacht het peloton een uitdagend parcours van 137,5 km.

    Parcours

    De deelneemsters rijden 5 ronden, voor een groot deel over het grondgebied van Galmaarden.

    Hierbij moeten ze ondermeer de flanken van de Bosberg en de Congoberg bedwingen.

    Tijdens deze rit krijgen de dames ook een aantal kilometer kasseistroken voor de wielen geschoven. Benieuwd wie zich tot de ‘Queen of Stones’ zal mogen kronen.

    Verkeer

    Voor dit evenement gelden een aantal verkeersmaatregelen.

    • Zowel in de Nieuwstraat als op het Marktplein geldt eenrichtingsverkeer voor bijna de volledige dag. Doorgang is buiten de wedstrijduren enkel mogelijk in de richting van Geraardsbergen. De wegomleggingen zullen zijn aangeduid.
    • De wielerteams nemen op 24 juni het Markt- en kerkplein in. Parkeren in het centrum zal uitzonderlijk niet mogelijk zijn.
    • Ook langs het gehele parcours zal een parkeerverbod gelden. Handelszaken en horecazaken blijven te voet of met de fiets bereikbaar.
    • Dit evenement verloopt volgens de geldende corona-maatregelen. De organisatoren roepen de wielerliefhebbers langs het parcours op om hun gezond verstand te gebruiken. Over het volledige traject is het dragen van een mondmasker verplicht.
    • Op vrijdag 25 juni rijdt het peloton over de Bosberg in de rit Geraardsbergen – Geraardsbergen. Dan komt de koers maar voor een klein stukje op Galmaards grondgebied (Heirbaan).

    Info: Lotto Belgium TourRoute 24 juni.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons