Gouverneur Van Cauter: “Zak niet af naar het parcours van de Ronde”

  30 maart 2021

  OOST-VLAANDEREN – De provinciegouverneur roept op om zondag 04 april de Ronde van Vlaanderen van thuis te volgen. “Publiek langs het parcours is verboden.”

  Gouverneur Carina Van Cauter, de lokale besturen, de politie, de Belgische wielerbond en organisator Flanders Classics leveren maximale inspanningen om alles corona-veilig te laten verlopen.

  “Dat professionele wielerwedstrijden nog kunnen plaatsvinden is een opsteker voor ons mentaal welzijn”, aldus de Oost-Vlaamse gouverneur. “De koers is een welgekomen afwisseling, die heel wat mensen niet willen missen.”

  Thuis

  Maar net als voor de Omloop Het Nieuwblad geldt ook hier het devies: geniet van thuis via de televisie of de radio.

  Start, aankomst, hellingen en kasseistroken zullen hermetisch zijn afgesloten, toegangswegen gecontroleerd. Overtreders riskeren een minnelijke schikking van € 250 per persoon.

  “Publiek langs het parcours is verboden. Met uitzondering van wie er werkt of woont, maar dan geldt hoe dan ook het samenscholingsverbod van maximum 4 personen; hou afstand en draag een mondmasker. Ik ben ervan overtuigd, dat de wielerfans deze boodschap opnieuw massaal zullen opvolgen. We hebben immers niet alleen renners en organisatoren van wereldklasse, ook onze wielersupporters verdienen die titel.”

  Info: Ronde van Vlaanderen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons