Gunther Van der Perren is nieuwe voorzitter KVK Ninove

  10 maart 2023

  NINOVE – Het bestuur van de club stelde Gunther Van der Perren aan als voorzitter. Gelet op zijn clubgeschiedenis en zijn ervaring is Gunther in de huidige situatie voor KVK Ninove de meest geschikte persoon om de recent overleden voorzitter Patrick De Doncker op te volgen.

  Het bestuur besliste kort na het overlijden van Patrick De Doncker om het volgend seizoen geen licentie meer in te dienen voor 1ste amateur en de sportieve uitkomst van de huidige competitie niet af te wachten.

  Drie redenen liggen hiervoor aan de basis. Ten eerste een gezonde financiële situatie, ten tweede een bewuste keuze om verder in te zetten op de jeugdwerking voor de doorstroming van talentvolle spelers, ten derde een keuze om het familiale en sociale karakter van de club te versterken.

  Nieuwe voorzitter

  Na het onverwachte overlijden van voorzitter Patrick De Doncker stond het bestuur plots voor de uitdaging om die toekomst vorm te geven met een nieuwe voorzitter. De afgelopen weken is zwaar gespeculeerd over het voorzitterschap van KVK Ninove.

  De keuze viel op Gunther Van der Perren. Hij zal het project van de club verderzetten, dat alle entiteiten verenigt, en verder werken aan de sportieve en extra-sportieve ambitie en de professionalisering van de club. Het bestuur is ervan overtuigd, dat zijn historiek en ervaring hem in de huidige situatie de meeste geschikte persoon maken voor deze opdracht.

  Intenties

  Gunther pakt met veel energie deze nieuwe uitdaging aan.

  “De opdracht als voorzitter zal zeker niet evident zijn. Volgend seizoen zullen wij ons budget naar beneden toe bijstellen en starten met een kleinere A-kern. Anderzijds biedt dit ongetwijfeld mooie opportuniteiten voor de jeugd, gezien we de kleinere kern zullen aanvullen met jong talent. Ik ben iemand, die recht voor de raap is en rechtuit zal spreken met alle stakeholders binnen de club. Soms word ik wat gezien als een olifant in een porseleinkast, maar ik heb enkel goede intenties met de club, het A- én het B-team, de jeugdwerking en onze Divas-afdeling. Ik ben ervan overtuigd, dat ons nog mooie jaren te wachten staan.”

  De komende weken zal het bestuur verder werken aan de organisatie en de structuur voor de toekomst. Gunther zal in zijn rol als sportief manager de leiding nemen om de kern voor volgend seizoen samen te stellen binnen de nieuwe krachtlijnen, die het bestuur heeft uitgetekend.

  Info: KVK Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons