Handboogschutter Frank Van Impe eerste keizer bij Concordia

  17 mei 2024

  NINOVE – Tijdens de koningsschutting bij de Koninklijke Handboogmaatschappij Concordia behaalde Frank Van Impe voor het eerst in de geschiedenis de titel van keizer.

  Frank schoot de koningsvogel naar beneden. Hij presteerde dit voor het derde jaar op rij, waardoor hij de titel van keizer mag dragen.

  Hij is meteen de eerste keizer van Concordia, sinds de oprichting van de club in 1867. Bjorn Hemmeryckx behaalde tijdens deze schutting de titel van onderkoning van Concordia.

  Schuttersloopbaan

  Frank Van Impe geeft ons een overzicht van zijn rijk gevulde carrière : “Ik ben in 1974 beginnen boogschieten bij de jeugd van Sint-Medard. Twee jaar later ben ik daar jeugdkoning geworden. In 1978 ging ik over naar Concordia omdat Sint-Medard geen jeugd meer had en ik nog te jong was om te mogen meeschieten met de volwassenen. In 1986 sloot ik me aan bij de Ninoofse Doelschutters.”

  Frank werd 4 maal kampioen van Oost Vlaanderen op doel. Ook was hij aangesloten bij BAM Mechelen doelschieten. In totaal is Frank 9 maal koning doelschieten, 7 maal koning van de Verenigde Wipschutters en 12 maal koning bij de Koninklijke Handboogmaatschappij Concordia.

  Met daarbij meer dan 30 keer de titel van individueel kampioen bij Concordia en talloze andere titels, mag hij zich terecht een groot kampioen noemen. “Ondanks mijn ziekte van Kahler is en blijft boogschieten mijn passie”, aldus een gelukkige Frank Van Impe.

  GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons