Hanne is klaar voor de olympische marathon

    17 juli 2021

    NINOVE – Net voor ze afreisde naar Tokio, hadden wij een gesprek met Hanne Verbruggen. In de Japanse hoofdstad zal ze donderdagmorgen 07 augustus (plaatselijke tijd) de olympische marathon lopen.

    Eind 2020 kon de Vita-atlete zich in de marathon van Valencia plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Ze bleef met een persoonlijk record van 2 uur 29’14” onder de olympische limiettijd.

    Droom

    Voor de 28-jarige Hanne Verbruggen is deelnemen aan de spelen hoe dan ook een droom die uitkomt.

    “Als kind heb ik ooit gezegd, dat ik aan de Olympische Spelen wou meedoen. Alleen wist ik toen nog helemaal niet in welke discipline. Maar nu is het dus werkelijkheid: deelnemen tussen alle toppers van de marathon. En vooral ervaring opdoen, want het is eigenlijk mijn eerste grote kampioenschap.”

    Hanne is ook voltijds leerkracht aan de middenschool in Halle, maar nam sinds april loopbaanonderbreking om volledig op de spelen te focussen. En om goed aangepast aan haar wedstrijd in de vochtige warmte van Tokio te beginnen, vertrekt ze al op 17 juli.

    Vita

    Uiteraard ging ons gesprek ook over de voorbereidingen, haar verwachtingen en de steun van haar warme thuisbasis in Sint-Pieters-Kapelle.

    We praatten ook met haar trainingspartner, haar coach en bestuursleden van de Ninoofse atletiekclub Vita, waar ze alle faciliteiten kreeg om zich zo goed mogelijk voor te bereiden.

    De marathon voor dames start donderdag 07 augustus om 07 uur plaatselijke tijd. Dat betekent voor ons om middernacht, van 06 op 07 augustus.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons