Hoe fit ben jij?

    03 maart 2023

    OUTER – Volgens een nationaal fitheidsonderzoek zou 99 % van alle 40 plussers minimaal één gezondheidsbedreigende stoornis vertonen. Daarom starten erkende fitnesscentra de campagne ‘How fit is Belgium?’.

    Jaarlijks krijgen fysiek inactieve personen een uitnodiging voor een nationaal fitheidsonderzoek in erkende fitnesscentra.

    Uit de resultaten van 2022 bleken personen, die niet voldoen aan de WHO-beweegnorm, op hun 40ste 99 % kans te hebben op minimaal één gezondheidsbedreigende stoornis: overgewicht, slechte cholesterol, hoge bloeddruk, slapeloosheid, stress, depressie, rugpijn.

    Fitness

    Fitness is een sterke remedie tegen deze gezondheidsbedreigende stoornissen. Het nationaal fitheidsonderzoek gaat na welk traject van 5 weken de fysiek inactieve starters het meest motiveert om te blijven fitnessen.

    Burgemeester Tania De Jonge neemt net als andere collega-burgemeesters het voortouw door alle burgers aan te moedigen om deel te nemen aan deze campagne. Vrijdagvoormiddag 3 maart gaf ze in On Line Fitness Ninove aan de Bovenhoekstraat mee de start voor ‘How Fit is Belgium?’

    Info: nationaal fitheidsonderzoekOn Line Fitness.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons