Ilse Malfroot (Forza Ninove) vraagt alsnog huldiging medaillewinnaars ‘Special Olympics’

    27 november 2023

    NINOVE – Twee G-sporters zijn tijdens de Sportkrasjel niet gehuldigd. Ilse Malfroot (Forza Ninove) wil, dat de stad en de sportraad dit alsnog doen.

    “Dit jaar hebben van 17 juni tot en met 25 juni 88 atleten van Special Olympics Belgium zich van hun beste kant laten zien tijdens de Wereldspelen van de Special Olympics in Berlijn”, aldus Malfroot. “Ze brachten 126 medailles mee. Ook enkele atleten uit Ninove wonnen eremetaal. Rutger Vandercammen en papa Bart uit Meerbeke wonnen goud in het dubbelspel badminton; Rutger won zilver in het enkelspel badminton. Sylke Devogeleer won goud in het voetbal.”

    Sportkrasjel

    Op 25 november vond de huldiging van de sportlaureaten plaats tijdens de Sportkrasjel 2023. Daarop zijn de sporters en G- sporters, die bij een Ninoofse club spelen of in Ninove wonen, gevierd.

    “Rutger en Sylke werden echter niet gehuldigd door het college van burgemeester en schepenen, noch door de sportraad. Ik zal de schepen voor sport Torrekens de komende gemeenteraad hierover interpelleren en vragen wanneer de beide sporters worden gehuldigd voor hun schitterende prestaties.”

    Zij zal ook voorstellen om ook de clubs van buiten Ninove aan te schrijven. “Op die manier zullen de Ninoofse sporters, die niet zijn aangesloten bij een Ninoofse sportclub, niet uit de boot vallen bij toekomstige huldigingen.”

    Sportraad

    We vroegen de voorzitter van de Ninoofse sportraad Kris Engels om een reactie.

    “Wij hebben de kandidaturen voor de G-sporters binnengekregen van de vzw Schoonderhage en van De Okkernoot zelf. De kandidaturen van die twee sporters zijn blijkbaar niet tot bij ons geraakt. We hebben het reglement voor de sportlaureaten nochtans al verruimd. Sporters, die niet in Ninove wonen, maar wel zijn aangesloten bij een Ninoofse sportclub en de sportraad komen ook in aanmerking. Omwille van die verruiming waren er dit jaar trouwens meer kandidaturen. We hebben vanavond een vergadering en zullen dat bespreken om te zien hoe we een gepast antwoord kunnen geven.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons