Investering in hockeyterrein ook meerwaarde voor de buurt

    17 augustus 2020

    OUTER – De stad investeert € 65.000 in het openbaar domein rond de hockeyterreinen aan de Stuypenberg in de Outerse Lebeke. Op die manier vormt het project ook een meerwaarde voor de hele buurt.

    Het pleintje aan de kerk in de Lebeke en de toegangsweg naar de terreinen krijgen nieuw asfalt, nieuwe verlichting; de nutsleidingen komen ondergronds. De Finse piste rond de hockeyterreinen van Dender Hockey wordt verlicht.

    Met de verlichting zal je de Finse piste het hele jaar doorkunnen gebruiken. “De leden zullen er zeker gebruik van maken. Maar wie weet trekken de mama’s en papa’s ook de loopschoenen aan tijdens een training van de kinderen”, zegde ons schepen van sport Marc Torrekens (Open VLD). “We hopen vooral dat ook mensen uit de buurt hier regelmatig komen sporten.”

    Dat beaamt Dave Bogemans (ondervoorzitter en verantwoordelijke infrastructuur Dender Hockey) : “Van bij de start van dit project hebben we ons geëngageerd om via de accommodatie van sportcentrum ‘De Leebeek’ (hockey, padel, petanque, clubhuis) ook een meerwaarde voor de buurt te betekenen. Een eerste padel-tornooi tussen buurtbewoners staat al op de planning. Met de verlichting kan de buurt de Finse piste het hele jaar door gebruiken.”

    Schepen van Openbare Werken Wouter Vande Winkel (Samen) ziet daarin een bijkomend voordeel: “Eén van de positieve neveneffecten is de sociale controle. Door de piste te verlichten houden de joggers een oogje in het zeil, ook als er geen clubwerking is. Die verlichting staat ’s nachts wel uit. Het wegdek op het pleintje ter hoogte van de kerk en de Stuypenberg zelf waren dringend aan nieuwe asfaltering toe”

    Beide schepenen vinden het project een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de stad en een sportvereniging. Het departement sport gaf de club een subsidie van € 300.000 voor de aanleg van het terrein zelf. Daar komt via openbare werken nu € 65.000 bovenop. “Voor elke euro, die de stad investeert, legt de club minstens twee euro bij,” benadrukken ze beiden

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons