Jana Van der Veken haalde brons op BK veldrijden

    11 januari 2022

    APPELTERRE-EICHEM – Als eerstejaarsjunior had Jana vooraf de ambitie om in de eerste vijf te eindigen. Ze overtrof zichzelf en haalde brons in Lombardsijde.

    Op het militair domein van Lombardsijde was bij de meisjes junioren de strijd om de derde plaats spannender dan deze om goud of zilver. Wij gingen daags nadien even langs bij Jana en haar ouders in Appelterre-Eichem.

    Brons

    Jana Van der Veken: “Het was een hele leuke wedstrijd, ook al heb ik liever de regen, de kou en de modder dan het zand. Mijn fout in het begin van de wedstrijd kon ik snel goedmaken en wegrijden voor de derde plaats. Een val op het laatste maakte het nog even spannend. Ik ben zelf verwonderd daarover; een top vijf had ik al zeer goed gevonden.”

    Jana combineert wielrennen met studies aan een sportschool. “Ik heb twee rustdagen en soms is het heel druk. Maar ik ben heel tevreden en blij, want mijn ouders steken er echt heel veel tijd en energie in.”

    Fier

    Mama Katrien en papa Benny zijn terecht fier op hun dochter. “We kregen al heel veel positieve reacties en dat doet deugd. Als buitenstaander besef je niet hoeveel moeite we daar voor overhebben.”

    Het blessureleed ligt momenteel achter de rug voor Jana. “Volgend seizoen wil ik er echt staan. Op de weg behaalde ik vorige zomer al enkele mooie resultaten. In mei en juni wil ik me dit jaar goed voorbereiden op het veldritseizoen en af en toe mountainbike.”

    MLI

    Met dank aan TFoto.be

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons