KAA Gent Ladies en Divas KVK NINOVE zijn voortaan partners

    12 mei 2020

    NINOVE – De beide clubs engageren zich om op een duurzame manier te samen te werken. Als partners zullen zij elkaars kennis, netwerk, infrastructuur en sterktes optimaal kunnen gebruiken.

    Eerder al tekenden KAA Gent en KVK Ninove een partnerschap. Dat krijgt nu een uitbreiding richting meisjes- en vrouwenvoetbal. Het nieuwe partnerschap tussen KAA Gent Ladies en Divas KVKV NINOVE verbindt een van de absolute topclubs van het Belgische vrouwenvoetbal met een ambitieuze club actief op provinciaal niveau.

    Partnerschap

    De komende weken komt een concreet actieplan voor het nieuw seizoen. Het partnerschap loopt in eerste instantie tot 2023 en situeert zich op drie vlakken.

    • De integratie van kennis, beste praktijken en opleidingsmethodieken. De basis daarvoor vormt een intense samenwerking tussen de sportieve cellen van beide clubs.
    • Een gezamenlijke scoutingsaanpak binnen een vooraf bepaalde instroomfilosofie. Het partnerschap heeft tot doel om speelsters te ontdekken, hen de beste opleiding te bezorgen en ze te laten ontwikkelen in teams die op diverse niveaus actief zijn.
      Daartoe zal scouting op een afgestemde manier gebeuren, onder meer met de gezamenlijke organisatie van talentendagen, testtrainingen, voetbalstages.
      In deze plannen is ook de jeugdwerking van KVK Ninove betrokken, waarbij ze de meisjes kunnen inschalen op interprovinciaal niveau. De doorstroming gebeurt in alle richtingen.
    • Een gezamenlijke promotie van het partnerschap en een actieve ervaringsuitwisseling in verband met alle mogelijke sportieve en extra-sportieve aspecten. Dit zal resulteren in een aantal concrete vormen van samenwerking rond onder meer wedstrijden, tornooien, talentdagen, stages.

    Opportuniteiten

    Dave Mattheus, technisch directeur van KAA Gent Ladies: “Die samenwerking biedt heel veel opportuniteiten voor beide clubs. Vooral de werking vanuit een duidelijke visie heeft ons gecharmeerd en ons aangezet tot samenwerking. Het bestaande partnerschap tussen de moederclubs AA Gent en KVK Ninove versnelde het proces. Ik zette zelf ooit mijn eerste stappen in het vrouwenvoetbal als trainer van het Divas A-team. Het huis is mij dan ook niet onbekend, wat een en ander nog aantrekkelijker maakt.”

    Reginald Vertongen, sportief verantwoordelijke van Divas KVK Ninove: “De nieuwe samenwerking kan de jeugdwerking, die we vijf jaar terug zijn opgestart, alleen maar een extra stimulans geven. Het biedt ons mogelijkheden om onze werking verder kwalitatief te versterken. Maar vooral kunnen de speelsters binnen het partnerschap doorgroeien naar het hoogste niveau. Anderzijds zullen het partnerschap en de kwalitatieve werking ook afstralen op onze fanionteams. Dat het partnerschap zal echter geen afbreuk doen aan de eigenheid en de huisstijl van de Divas-werking: een heel brede werking, waar speelsters in een warme omgeving kunnen voetballen.”

    Info: Divas KVK Ninove

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons