Kaatsclub Ninove-Terjoden wil terug naar 2de nationale

    03 oktober 2023

    NINOVE – De Ninoofse club ambieert om volgend seizoen de top te halen in 3de nationale en op termijn uit te groeien tot een stabiele tweedeklasser.

    Het afgelopen seizoen eindigde de ploeg als laatste in de 2de nationale. Toch heeft de club nieuwe ambities, zegde ons ondervoorzitter Tom Witterzeel.

    “Wij willen een stabiele tweedeklasser worden en daarvoor moeten we natuurlijk nog wat stappen ondernemen. We hebben ons sportief versterkt met spelers uit de 1ste nationale en ook uit de regio als extra binding met de supporters. Met ons jeugdproject willen we het kaatsen in de streek levendig te houden. Ook onze budgetten zullen omhoog moeten als we terug 2de nationale ambiëren, onder meer door extra sponsors in Groot-Ninove.”

    De club heeft geen kantine meer en moet dus inkomsten derven. “Wij hebben hier wel een bierwagen staan zoals vroeger. In overleg met de stad zoeken we extra mogelijkheden aan het plein zelf.”

    Supporters

    Het grote publiek terugkrijgen is daarbij belangrijk.

    “Mensen moeten zien, dat de goesting er als club nog steeds is en dat geldt eveneens voor elke speler van de ploeg. Als het goed draait en we staan bovenaan, hebben we ook de supporters mee. Twee spelers wonen hier dichtbij en dat is zeer belangrijk voor de band met de supporters en het bestuur. Deze winter focussen we op teambuilding, zodat de ploeg en het bestuur klaar zijn voor het nieuwe seizoen.”

    Jordy is een van die jeugdige nieuwe krachten en alvast erg gemotiveerd. “Het project van Ninove spreekt me zeker aan en ik kan veel volk meebrengen vanuit de naburige wijk waar ik woon. We zullen er als ploeg moeten staan, daarvan ben ik overtuigd.”

    Uitdaging

    Johan Van Der Stricht volgt als nieuwe coach Marc Van Snick op. “Dat zal zeker geen senicure zijn. Hij is een van de beste Belgische kaatsers ooit en de spelers keken naar hem op. Doordat ik met hem al twee winters heb kunnen samenwerken, heb ik ervaring opgedaan en van hem geleerd. Zelf heb ik ook genoeg kaatservaring, dus het wordt een mooie uitdaging.”

    Voor de ploeg zelf, koestert de coach dezelfde ambities als het bestuur. “Ik hoop, dat we terug in 2de nationale zullen spelen in 2025. We hebben een topteam om volgend jaar in 3de nationale de top te halen. Ik zou graag nog jonge spelers met niveau aantrekken, die van ons een stabiele 2de-klasser kunnen maken. We moeten een ambitieuze ploeg hebben, die zich inzet op het terrein met een sportieve spirit en mee de jeugd kan vormen.”

    Conditie

    Kaatsen is een heel onderschatte sport.

    “Je moet thuis zijn in verschillende aspecten. Een goede oog-hand-coördinatie is heel belangrij en een sterke fysiek. Als je in het weekend twee wedstrijden na mekaar in 30°C moet spelen op een dergelijke ondergrond en je bent fysiek niet in orde, ga je er onderdoor. Daarom werken we al van in januari op de conditie, want dan alleen kun je meedraaien op het hoogste niveau. De schouder en de rug moeten heel sterk zijn, net als de beenspieren. Eigenlijk moet je een complete atleet zijn om te kaatsen.”

    One wall

    De kaatswereld heeft 20 jaar geleden een beetje de boot gemist met het wereldwijde populaire muurkaatsen (one wall).

    “Ze hebben daar heel veel opportuniteiten misgelopen om de jeugd aan te trekken. Wij gaan met het stadsbestuur overleggen om in het park, naast het kaatsplein, een kaatsmuur op te zetten. Hier lopen continu veel jonge gasten rond en het is een hele mooie sport om te doen: heel technisch, heel attractief, kortom een dynamieke sport.”

    De kaatssport terug op de sporen krijgen is een verantwoordelijkheid van de bonden, de clubs, de spelers. “Of het ooit nog even populair wordt als voorheen, denk ik niet. Maar ik geloof nog heel sterk in de kaatssport, zeker als we via die one wall de jeugd kunnen aantrekken.”

    Info: Eendracht Ninove-Terjoden.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons