• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Kanoërs overnachten tijdens Dendertocht bij de Amusanten

  12 juli 2020

  OKEGEM – Een groep kanovaarders meerde zaterdagavond 11 juli aan op de Denderoever, ter hoogte van de terreinen van kaatsclub Amusanten. Zij namen deel aan een driedaagse Dendertocht tussen Lessines/Deux-Arcres en Erembodegem, georganiseerd door The Outsider.

  “The Outsider is een coöperatieve vennootschap, die avontuurlijke initiatieven aanbiedt”, aldus Hendrik, de begeleider van het gezelschap. “We zijn actief in de Ardennen, aan de kust, in Oudenaarde en Aalst. In Zweden organiseren wij meerdaagse kanotochten. Deze tocht op de Dender is een nieuwe activiteit.”

  Ninofmedia sprak de deelnemers aan de brug in Pollare. De driedaagse viel duidelijk in de smaak. Zij kenden de streek niet en waren echt onder de indruk van de natuur, de rust op en langs de Dender. “Merkwaardig, dat dit niet meer gebeurt”, was de spontane reactie van een opgetogen kanoër. Misschien een wenk voor de Ninoofs beleidsmakers om een initiatief te nemen; met pedalo’s, kajaks of kano’s, het maakt niet uit.

  Amusanten

  De groep was vrijdagavond in Deux-Acres vertrokken en maakte een eerste stop met overnachting in Overboelare aan het Bruggenhuis. Ze waren er in de watten gelegd met lekker eten en jazzmuziek. Zaterdagavond, na een tussenstop bij Den Belleman, stonden de leden van kaatsclub Amusanten hen met open armen op te wachten voor een lekkere barbecue en een tentennachtje. Zondag peddelen ze verder naar het einddoel in Erembodegem aan het sportcomplex Schotte. Daar wachten hen nog enkele uitdagende activiteiten als afsluiter.

  The Outsider zorgt voor materiaal bij het vertrekpunt (kajak/kano, peddel, zwemvest, kanowagen, waterdichte ton) en voor kampeerplaats(en) voor overnachting. De gasten zorgen zelf voor alle andere zaken: eten, kampeermateriaal, persoonlijke spullen. Deze tochten hebben plaats in het weekend tot eind september. Volgend jaar hopen ze hiermee terug te starten vanaf mei.

  Info: The OutsiderFB The OutsiderAmusanten Okegem

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons