Karateka’s van Kachi kijken reikhalzend uit naar nieuw seizoen

    27 augustus 2020

    NINOVE/GERAARDSBERGEN – Karateclub Kachi start het seizoen 2020-2021 op. “Het is een hele organisatie” aldus secretaris en hoofdtrainer Jurgen De Nil. “Maar we zijn blij, dat we terug kunnen trainen in veilige en gezonde omstandigheden.”

    Tijdens de corona-crisis van het afgelopen seizoen heeft de club alles gedaan om zijn leden te plezieren. “Onze verantwoordelijken hebben eerst trainingsschema’s opgesteld via de site van de club. We namen ook meteen deel aan challenges onder het moto ‘blijf trainen, maar train veilig @ home’. In april gaven we telkens 3 onlinelessen op onze Facebookpagina. In mei mochten de buitenlessen heropstarten. Dat hebben wij direct gedaan, met allerlei veiligheidsmaatregelen.”

    Heropstart

    De club heeft de activiteiten een maand vroeger opgestart dan normaal. “We zijn begin augustus beginnen trainen in open lucht. Deze week kregen we groen licht om onze activiteiten te laten plaatsvinden in de sporthallen van Ninove en Geraardsbergen. Het lesgeven zal wel in kleinere groepen gebeuren dan voorheen: gespreid over 5 dagen en 8 groepen.”

    Voor de crisis telde Kachi 130 leden. “Bij de opstart in augustus zijn een 50-tal leden al eens komen trainen. De echte opstart is september. Maar we rekenen toch op een terugval van het ledenaantal.”

    Elite

    De competitie ligt momenteel al een tijdje stil in de karatewereld. Kachi was vorig seizoen nochtans heel goed op weg om enkele records te breken. “Verschillende van onze leden waren op internationaal vlak heel goed bezig. Op het Belgisch kampioenschap – een van de laatste wedstrijden – behaalden we 9 podiumplaatsen. Daardoor heeft de federatie liefst 13 leden van onze club geselecteerd voor de Vlaamse elite.”

    Iedereen is welkom bij deze karateclub: jong-oud, competitief-recreatief. De trainingen beginnen vanaf 4 jaar en heel wat kampioenen zijn in deze groep gestart met karate. Als je eens een training wilt volgen, moet je wel eerst inschrijven via de homepagina van de club.

    Info: Karateclub Kachiinfo@kachi.be – 0474-88 25 58.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons