KOEN VANOPDENBOSCH, PROVINCIAAL KAMPIOEN VWF

    17 augustus 2017

    Ninove – In Aaigem won geboren Ninovieter Koen Vanopdenbosch (28) zijn eerste wielerwedstrijd bij de VWF, wat staat voor de nevenbond Vrije Wieleramateur Federatie. Doordat deze wedstrijd meetelt als provinciaal kampioenschap, mag Koen een jaar lang de groene trui van Oost-Vlaams kampioen dragen. Misschien geen wereldschokkend nieuws ware het niet dat Koen nog maar aan zijn tweede seizoen als amateurwielrenner bezig is. Koen die in Ninove al jaren actief is bij de carnavalsgroep Van ’t Alverdrau Donker, zag het als een uitdaging om eens een seizoen samen met zijn oudere broer Tom in het wielerpeloton rond te rijden. En zo geschiedde…begin maart 2016 speldde Koen, met Tom als mentor, een eerste rugnummer op. Opmerkelijk hierbij was dat Koen niet alleen zijn wedstrijden wist uit te rijden maar dat hij ook enkele keren in de top 5 eindigde. Tom Vanopdenbosch zag dat zijn jongere broer op de goede weg was en ze besloten om nog één seizoen langer zij aan zij te koersen, mits werk te maken van een degelijke wintertraining. Niet zo evident natuurlijk voor carnavalist Koen maar hij wist een goed evenwicht te vinden tussen de winterarbeid als amateurwielrenner en de carnavalsactiviteiten. Eens carnaval 2017 voorbij, en dus met ietwat vertraging, begon de jongste Vanopdenbosch aan het nieuwe wielerseizoen. Dat er ook in het amateurwielrennen bij de start van een nieuw seizoen vrij nerveus gekoerst wordt, ondervond Koen al vrij snel aan den lijve. In Moorsel sleurde een minder behendige tegenstander hem mee in een val met tal van schaafwonden tot gevolg. Koen moest noodgedwongen de fiets een paar weken aan de kant laten staan maar vocht terug. Meer nog, hij vond de nodige energie om nog beter te presteren met als voorlopig hoogtepunt de titel van provinciaal kampioen.

    Het broederpaar verschijnt ook regelmatig aan de start van wedstrijden voor eliterenners zonder contract, wat aantoont dat hun conditie zeker niet slecht is. Zo koersten ze dit seizoen o.a. al in Wetteren, Herne, Denderwindeke en Meerbeke. Wedstrijden die ze uitreden in de buik van het peloton. Eind dit seizoen hangt Koens broer de koersfiets definitief aan de haak, Koen zelf is zich nog aan het bezinnen wat hij volgend seizoen gaat doen: koersen, carnaval of koersen en carnaval.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons