Koerscommissaris Jan Weymeersch: “Mensen, hou jullie aan de maatregelen!”

    13 juli 2020

    NINOVE – “Afgelopen weekend was ik aanwezig op drie koersen in de streek”, meldt ons Jan Weymeersch. “De organisatoren deden er echt hun best om alle corona-maatregelen na te leven. Het publiek daarentegen veegde er zijn voeten aan.”

    Met 33 jaar ervaring als koerscommissaris van Cycling Vlaanderen bij wielerwedstrijden heeft Jan Weymeersch al veel meegemaakt. Maar na dit weekend moet hem iets van het hart. “Ik was op de wedstrijden in Vlierzele, Sint-Antelinks en Pollare. De organisatoren en de lokale politie deden daar echt hun best om alle opgelegde regels zelf en doen na te leven.”

    Bij de toeschouwers daarentegen was die burgerzin soms heel ver te zoeken. “Sommige toevallige toeschouwers bleken niet op de hoogte. Anderen wilden blijkbaar niet begrijpen, dat je moet afstand houden en/of een mondmasker dragen. Het is belangrijk, dat iedereen de regels naleeft, anders kunnen we binnen de kortste keren geen koersen meer organiseren.”

    Stewards

    De organisatoren hebben het niet onder de markt om de supporters te overtuigen. “Het is zoals in sommige winkels, waar de mensen niet willen luisteren. Dan stuur je er stewards naar toe om hen dat vriendelijk uit te leggen. Zij krijgen vaak allerlei fraais naar het hoofd geslingerd. Er was zelfs een toeschouwer, die alles dreigde te filmen. De politie kwam dan tussenbeide om rust te brengen. Maar dat is meestal maar tijdelijk.”

    Dus zijn oproep aan het publiek om de corona-maatregelen tijdens een wielerwedstrijd te respecteren. “Zeker als het gaat om kleine omlopen, zoals binnenkort in Ninove op 21 juli.”

    Verplichting

    Cycling Vlaanderen verplicht vanaf maandag 13 juli mondmaskers ter hoogte van de inschrijvings-, start- en aankomstzone. Die regel geldt voor renners (niet tijdens de wedstrijd), begeleiders, ouders en andere personen in de buurt. Dat gebeurt in navolging van de nationale veiligheidsraad. Deze verplichtte sinds 11 juli een mondmasker in winkels, winkelcentra en andere openbare (binnen)ruimtes waar veel mensen samenkomen. Deze verplichting is aanvullend op de andere maatregelen zoals sociale afstand bewaren.

    Info: Cycling VlaanderenGedragscode renners.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons