Kubben doe je zo

    14 maart 2022

    NINOVE – Een twintigtal senioren komt elke donderdagnamiddag samen op het grasveld achter de sporthal om te kubben.

    Kubb kan je een combinatie noemen van bollen, petanque en zelfs schaken. Het is een buitenspel, waarbij je zo snel mogelijk houten blokken moet omver werpen, door er houten stokken tegenaan te gooien.

    Het zou Scandinavisch zijn van oorsprong, al is het ontstaan gehuld in de nevelen des tijds. Inmiddels bestaan er ook nationale en zelfs wereldkampioenschappen.

    Sporthal

    We namen een kijkje bij Nino Kubb. De club telt een twintigtal leden en elke komt donderdag samen op het grasveld tussen de sporthal en de Elisabethlaan. Het goede weer was ook op de afspraak, maar in de winter kunnen ze elkaar partij geven in de sporthal omdat kubben is geschikt voor allerlei soorten ondergrond.

    Wij spraken met een aantal leden en voorzitter Eddy. Zij wijdden ons in de herkomst in van het spel en de club, die sinds 2014 in Ninove actief is.

    Iedereen kan kubben en het spel kan snel zijn afgelopen of uren duren. Als de koning is omvergegooid volgt telkens de belangrijke nabespreking.

    Info: Nino Kubb speelt elke donderdagnamiddag tussen 14 uur en 16 uur, achter de Ninoofse sporthal.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons