KVK Ninove en Standaard Denderleeuw werken samen voor het jeugdvoetbal 

    04 maart 2021

    NINOVE/DENDERLEEUW – KVK Ninove en Standaard Denderleeuw slaan de handen in elkaar. Ze werken een gezamenlijk beleid uit voor het jeugdvoetbal, zonder de eigen identiteit te verliezen.

    KVK Ninove zal in het seizoen 2021-2022 voor het vierde jaar op rij voetbal op interprovinciaal niveau spelen. Door het partnership met KAA Gent evolueren de sterkste voetbaltalenten van de regio naar de partnerclub KAA Gent op eliteniveau. Er zijn een gezamenlijke scoutingaanpak uitgewerkt en een uitwisseling van opleidingsmethodieken. Ook rond extra-sportieve aspecten versterkt de samenwerking beide clubs.

    Standaard Denderleeuw biedt in 2021-2022 voor het eerste jaar voetbal op provinciaal niveau aan. De club heeft grote stappen gezet op vlak van de sportieve visie en extra-sportieve omkadering. Daarin past een samenwerking, die een win-win betekent voor alle partijen.

    Samenwerking

    KVK Ninove en Standaard Denderleeuw slaan de handen in elkaar zonder de eigen identiteit te verliezen. De werking zal autonoom van elkaar blijven bestaan. De uitwisseling van expertise en informatie in het kader van scouting zal hierbij belangrijk zijn. De doelstelling: het niveau van de jeugdopleiding van beide clubs verder ontwikkelen.

    Daarnaast biedt dit partnership perspectief aan de meest talentvolle spelers van Standaard Denderleeuw om door te groeien. Het biedt in de toekomst ook een mooi alternatief dicht bij huis voor jeugdspelers van KVK Ninove, die op interprovinciaal niveau moeten afhaken.

    Elk talent

    De samenwerking loopt voor de komende 3 seizoenen, maar past in een langetermijnvisie. De bestaande samenwerking met Osta Meerbeke en het partnership met KAA Gent én de Divas van KVK Ninove is een concrete vertaling van ‘elk talent telt’. Voor elke speler zal er een voetbalaanbod zal zijn op zijn/haar niveau.

    KVK Ninove Johan Hertveldt (KVK Ninove): “Onze doelstelling blijft om spelers beter te maken, in te zetten op individualisering en te laten evolueren tot een A-elftal. Om dit te realiseren zijn zowel het partnership met KAA Gent als het nieuwe en complementaire verhaal met Standaard Denderleeuw heel belangrijk.”

    Patrick Vanderpoorten (Standaard Denderleeuw) voegt daar aan toe: “We zijn ervan overtuigd, dat de ervaringsuitwisseling ook voor onze trainers een grote opportuniteit zal vormen. We zullen keihard werken om in de opleidingen met onze partners talenten aan te trekken en te ontwikkelen.”

    Info: KVK NinoveStandaard Denderleeuw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons