KVK Ninove kiest volgend seizoen voor 2de nationale amateurvoetbal

    01 maart 2023

    NINOVE – Het bestuur van KVK Ninove heeft unaniem besloten om het sportieve resultaat van de huidige competitie niet af te wachten en volgend seizoen bewust een niveau lager te spelen.

    KVK Ninove staat momenteel op de voorlaatste plaats van het klassement en flirt met de degradatie. Eerder dan de tijd zijn werk te laten doen en louter sportief de beslissing te nemen, besloot het bestuur om het seizoen 2023-2024 aan te treden in de 2de nationale van het amateurvoetbal.

    “We zijn er van overtuigd, dat we een heel mooie club hebben met veel potentieel en zullen de krachten binnen het bestuur bundelen om de juiste wind voor de toekomst te laten waaien.”

    Voor die beslissing haalt het bestuur diverse goede redenen aan.

    Financieel

    Ten eerste is er de financiële realiteitszin.

    Om mee te draaien op hoog niveau, zijn financiële injecties nodig. Sponsors vallen niet zomaar uit de lucht en de club kiest voor een toekomst zonder gebukt te gaan onder financiële druk.

    Een gezonde club behouden betekent ook financieel gezond blijven en zuurstof kunnen geven aan de juiste investeringen, die de toekomst versterken.

    Jeugd

    Ten tweede is de jeugdwerking een zeer belangrijke drijfveer.

    KVK Ninove heeft de laatste 4 jaar sterk geïnvesteerd in jeugdvoetbal op interprovinciaal niveau. De jeugdwerking verder uitbouwen heeft als finaliteit spelers af te leveren aan het A-team.

    De aansluiting van interprovinciaal voetbal met het niveau van 1ste nationale is niet evident. De 2de nationale biedt meer en realistischer kansen voor de jeugd. Die keuze lijkt voor het bestuur ook rationeel de juiste weg vooruit.

    Familiaal

    Even essentieel tenslotte: KVK Ninove wil het familiale en sociale karakter behouden in de toekomststrategie.

    Spelen voor een thuispubliek met ‘bekenden’ is en blijft gewoon heel plezant en om een feestje zit het bestuur ook niet verlegen.

    Voor de sponsors blijft de VIP business club zeker behouden. Maar om de toegankelijkheid te versterken, zal de club ook terug meer democratische elementen in de aanpak voor de evenementen integreren.

    Toekomst

    Naar aanleiding van het overlijden van de voorzitter Patrick De Doncker moet KVK Ninove naast de sportieve ambitie, ook andere aspecten van de werking onder de loep nemen. Het bestuur bezint zich daarover eind deze week.

    Het vraagt aan de supporters, de medewerkers, de spelers en de sportieve staf nog wat geduld op te brengen om de zaken verder uit te klaren, maar kijkt met veel vertrouwen de toekomst van de club tegemoet.

    Info: KVK Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons