KVK Ninove moet op zoek naar nieuwe T1

    13 april 2024

    NINOVE – De A-ploeg van KVK Ninove maakt in de 2de nationale nog kans op promotie. Volgend seizoen zullen ze het zonder hun trainer Jean-Pierre Vandevelde moeten doen. Hij stopt als T1 en dus moet het bestuur op zoek naar een opvolger.

    Het nieuws van zijn afscheid kwam als een verrassing. Vandevelde had het trainerschap overgenomen van Alan Haydock en zijn contract voor volgend seizoen verlengd. We trokken naar De Kloppers om meer uitleg over deze onverwachte wending.

    Verrassing

    “Het seizoen verloopt momenteel fantastisch”, aldus Gunther Van Der Perren, de sportief manager en voorzitter van de club. “Niemand zou vorig jaar hebben geloofd, dat we op 5 matchen voor het einde van de competitie op 3 punten van de koploper zouden staan. Nu moeten we proberen het af te maken. Ook het B-team doet het goed en maakt kans op de eindronde. Hopelijk kunnen we de promotie met de beide ploegen vieren.”

    Voor volgend seizoen trok de ploeg al nieuwe spelers aan. Maar hét verrassend nieuws is natuurlijk het vertrek van Jean-Pierre Vandevelde. “Hij belde mij maandagmorgen en zegde me ermee te stoppen op het einde van het seizoen. Maar ik hoop, dat hij kan realiseren waarvoor we hem hebben genomen: weg van de 13de plaats, richting promotie. Dat zou voor hem ook heel mooi zijn. Maar alle begrip voor zijn beslissing, al blijf ik het spijtig vinden.”

    Kapitein

    Uiteraard spraken we ook met de coach in kwestie. “Volgens mij was dat niet onverwacht en zat het er aan te komen omdat ik toch over een en ander ontevreden was. De resultaten waren en zijn wel zeer goed, we spelen mooi voetbal en scoren veel goals. Waarom zou ik dus weggaan? Er zijn echter akkefietjes en dat mag, maar op een schip is er maar 1 kapitein en dat heb ik gezegd en laten voelen.”

    Vermoeid is hij niet en hij heeft zeker geen ruzie met spelers of de voorzitter en houdt van de supporters. “Ik hoop, dat we kunnen overgaan. Dan zou ik de enige Belgische trainer zijn met 11 promoties. Maar dus eerst nog voorbij Dikkelvenne, nadien Aalst en eventueel nog de eindronde. Na dit seizoen stop ik er echter mee en berust ik in de situatie. Ik hoop dat ik morgen een telefoontje krijg van een andere ploeg, want ik hou van het spelletje.”

    Winst

    We polsten even bij twee sterkhouders van de ploeg. Ollie Romero betreurt die beslissing: “Als spelersgroep zaten we op dezelfde golflengte met de trainer, op en naast het veld. Er zal wel intern van alles zijn gebeurd en JP zal daar zijn reden voor hebben gehad. Hij zal die beslissing wel zelf toelichten. Ons staan nog enkele belangrijke matchen te wachten. Wij gaan alvast voor de winst.”

    Marco Hertveldt treedt hem bij: “Ik ken JP al een tijdje, maar de reden voor zijn vertrek zal wel intern blijven. Hij blijft wel gepassioneerd door het voetbal. Als coach was hij zeer met ons begaan. De komende matchen moeten we winnen en dan is het wellicht weer feest op KVK Ninove.”

    Een voorafname is alvast de dansavond op 20 april in zaal Cloë, ten voordele van de jeugdwerking en een nieuw kunstgrasterrein.

    Info: KVK Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons