Geen Lotto Belgium Tour met start in Galmaarden

    05 oktober 2020
    De Bosberg zou een scherprechter geweest zijn.

    GALMAARDEN – De organisatoren van deze meerdaagse Ronde van België voor prof-dames hebben besloten de rittenwedstrijd niet te laten doorgaan. Deze had normaal plaats gevonden van 13 tot 15 oktober met Galmaarden als decor voor de mooie, maar zware openingsrit.

    Omwille van de onzekerheid in deze corona-tijden en de bijhorende financiële risico’s, hebben de organisatie de moeilijke beslissing moeten nemen om de rittenwedstrijd alsnog af te blazen.

    Zware beslissing

    Organisator Tom Thienpont: “Het was een zware knoop om door te hakken amper een tiental dagen voor de start. Eerst konden we de wedstrijd niet laten doorgaan van 25 tot en met 28 juni omwille van de lockdown en het bijhorende verbod op sportwedstrijden. Met ons hele team, de gaststeden en alle partners hebben we gewerkt aan deze oktobereditie, met respect voor alle heersende coronamaatregelen.”

    Onzekerheid

    Organisatorisch stond alles in de steigers, maar de corona-cijfers in België blijven voor onzekerheid zorgen.

    “Indien steden of gemeenten zich in laatste instantie toch genoodzaakt zouden zien om de doortocht van onze wedstrijd op hun grondgebied te weigeren, zou dat op financieel vlak zware consequenties hebben. Al zijn er op dit ogenblik nog geen signalen dat dit zou gebeuren, de kans bestaat. Intussen hebben ook twee partners (geen hoofdsponsors) zich noodgedwongen moeten terugtrekken. Om het voortbestaan van de Lotto Belgium Tour op lange termijn te garanderen, was het nodig om deze moeilijke beslissing te nemen.”

    De organisatie van de Lotto Belgium Tour wil alle gaststeden, partners en medewerkers bedanken. Aan de teams en rensters willen ze benadrukken, dat het hen spijt; dat ze ook deze wedstrijd van de kalender zien verdwijnen dit jaar.

    2021

    “We begrijpen dat dit hard aankomt bij de ploegen en rensters. Het is voor ons ook moeilijk om dit nieuws te brengen. Maar deze beslissing is nodig om volgend jaar en de jaren nadien de rensters een kwalitatieve rittenkoers te kunnen aanbieden. We gaan zo snel mogelijk onze focus verleggen en met de voorbereidingen voor 2021 beginnen. Ons hele team is gemotiveerd om volgend jaar een mooie wedstrijd te organiseren en er dan een memorabele editie van te maken.”

    MLI

     

    Info: Lotto Belgium Tour.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons