Maak kennis met Kiki, een Ninoofse topsporter

    07 december 2022

    NINOVE – Man-kei ‘Kiki’ To behaalde op 6 november een zilveren medaille in het dames dubbelspel op het wereldkampioenschap Para Badminton in Tokyo. Met haar Turkse dubbelpartner Emine Seckin moest ze in de finale de duimen leggen tegen een Japans duo.

    De geboren en getogen Ninoofse ontvangt ons op haar appartement aan de Onderwijslaan.

    Kiki To vertelt ons over haar roots en de geschiedenis van het Chinees restaurant, dat haar ouders lange tijd succesvol uitbaatten. Eerst in de Burchtstraat, later aan de Centrumlaan en tenslotte in de bekende villa op de Elisabethlaan, ter hoogte van La Lorraine.

    Verlamming

    Als beloftevolle studente aan de UGent droomde ze van een carrière als kinesist.

    Het noodlot besliste er ander over. Als gevolg van een zwaar verkeersongeval in het Antwerpse raakte Kiki zwaar gekwetst aan de ruggenwervel, met een verlamming van de onderste ledematen tot gevolg.

    Olympisch

    Kiki To bleef niet bij de pakken zitten. Ze zocht een geschikte sport en lanceerde zich in het rolstoel-badminton. Kiki werd lid van een badmintonclub in Herne, die openstond voor de G-sport.

    Nu zit de Ninoofse in het Olympisch team, dat zich voorbereidt op de Paralimpics van 2024 in Parijs; ze traint daarvoor vijf keer per week.

    Kijk en geniet van het interview met deze optimistische topper.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons