Man-Kei To neemt deel aan WK badminton

    17 februari 2024

    NINOVE – De Europese kampioene wil tijdens het WK G-badminton van 20 tot 25 februari in Pattaya (Thailand) haar goede prestaties van vorig jaar doortrekken. Het is een belangrijke stap richting succes op de Olympische Spelen in Parijs.

    “Mijn hoofdfocus ligt op de Spelen, maar op het WK zijn de sterke tegenstanders aanwezig, dus dit is belangrijk in de voorbereiding”, zegt Man-Kei To. Zij beoogt volgende week wel een medaille. “Ik wil graag de halve finale of de finale spelen, dan trek ik de positieve lijn van vorig jaar door. Maar ik wil vooral goed spel voelen, dat is mijn absolute prioriteit.”

    Erelijst

    Man-Kei To (Kiki) werd in augustus 2023 Europees kampioen in Apeldoorn (Nederland) in de klasse WH1 voor rolstoelspeelsters. Die titel bezorgde haar meer naambekendheid en hielp haar op promotioneel vlak.

    “Maar sportief gezien houd ik er rekening mee, dat de sterke Aziaten daar niet aanwezig waren en in Pattaya en Parijs wel meedoen.”

    In 2022 pakte Kiki al een zilveren WK-medaille met de Turkse Emin Seckin zilver in het dames dubbelspel.

    De loting voor het WK vindt maandag 19 februari plaats. Je kan het wereldkampioenschap volgen via G-sport Vlaanderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons