Minister Weyts (N-VA) investeert in uitbreiding en renovatie De Kleine Dender

    25 december 2023

    NINOVE – De Vlaamse minister voor sport kent € 1.096.875 toe aan het renovatieproject van het zwembad. De lokale N-VA-afdeling spreekt van een ‘fantastisch kerstcadeau’.

    Vlaanderen investeert de laatste jaren steeds meer in sportinfrastructuur. Minister Ben Weyts heeft een ‘Sportspurt’ ingezet met € 185 miljoen middelen. “We investeren fors zodat alle Vlamingen dichtbij huis sportinfrastructuur van een hoog niveau hebben”, zegt Weyts. “Het is straks nieuwjaar en dan koesteren veel mensen het goede voornemen om meer te sporten. Goede infrastructuur in je eigen buurt maakt het gemakkelijker om die eerste stap te zetten.”

    De Kleine Dender

    Weyts maakt nu € 1.096.875 vrij voor de uitbreiding en de renovatie van De Kleine Dender. Het project is samen met 11 andere projecten uit heel Vlaanderen geselecteerd omdat het zorgt voor een serieuze verbetering van de sportinfrastructuur, waarvan veel mensen kunnen genieten.

    Het huidige zwembadcomplex is 20 jaar oud en sinds begin maart 2023 dicht voor renovatie, in samenwerking met Sportoase. Na de renovatie zal het zwemcomplex ook een nieuwe milieuvergunning verkrijgen. Dit project streeft naar een duurzame, inclusieve, toegankelijke en CO2-neutrale sportsite met een beweegvriendelijke, buurtgerichte en regionale blik.

    “Dit is een fantastisch kerstcadeau en bijzonder goed nieuws voor het zwembad in Ninove”, zegt Jeroen Van Assche (bestuurslid N-VA Ninove). Hij werkt zelf bij Sport Vlaanderen. “Met deze Sportspurt kan het Ninoofse stadsbestuur een inhaalbeweging maken voor een beter zwembad. De minister investeert fors om een comfortabel zwembad dichtbij huis te realiseren. Hopelijk zet deze financiële hulp nu alles in een stroomversnelling. Zwemmen is een belangrijk onderdeel om mensen gezond in beweging te houden. Voor de zwemclubs en het schoolzwemmen is het in Ninove een absolute noodzaak.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons