Motorcrossweekend afgelast

    23 maart 2023

    OUTER – De organisatoren hebben beslist om het motorcrossevenement van 25-26 maart aan de Bergstraat niet te laten doorgaan omwille van de slechte weersvooruitzichten dit weekend.

    De openingswedstrijd van de Vlaamse Motorcrossers Federatie (VMCF) stond gepland in het weekend van 25 en 26 maart op de terreinen aan de Bergstraat. Zaterdag waren vrije trainingen voorzien voor iedereen, inclusief oldtimers en pitbikes. Zondag zou het volledige VMCF-programma lopen voor alle categorieën over twee reeksen.

    Vergunning

    Al snel kwamen negatieve reacties op dit evenement, ondermeer van de N-VA Ninove en de actiegroep Red de Diepe Straten. Wat dan weer tegenreacties van motorcrossliefhebbers opleverde.

    “Het schepencollege blijft bij zijn beslissing om het toe te staan” aldus burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “Het evenement voldoet aan alle voorwaarden en is totaal niet gelegen in een natuurgebied, zoals onterecht gesteld. Voor de toegangsmogelijkheden deden de organisatoren reeds investeringen.”

    Afgelast

    Donderdag 23 maart lieten die organisatoren aan het stadsbestuur echter weten af te zien van het evenement. Niet omwille van de heisa, maar gelet op de weersvoorspellingen met storm en hevige regenval op zondag 26 maart.

    “Het is jammer voor de crossers uit onze streek” vindt de burgemeester. “De afgelasting is een geval van overmacht.”

    Info: aktename stadsbestuur Ninove – lees ook ‘Openingsweekend motorcross aan de Bergstraat’‘N-VA Ninove wil geen motorcross in Diepe Straten’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons