Na 2 jaar nog eens autocross van BlackBibbers

    09 augustus 2021

    OUTER – De liefhebbers zakten het afgelopen weekend 7 en 8 augustus af naar de Zevenkoosstraat voor de autocross van de BlackBibbers. Ondanks de hevige regenbuien zondagnamiddag waren de organisatoren best tevreden met het verloop.

    Een dergelijk evenement organiseren is de laatste jaren best moeilijk geworden.

    “In de eerste plaats is het een kwestie van geschikte terreinen te vinden”, vertelde ons Peter Beeckmans tussen het geloei van de motoren door. “Niet iedereen is nog happig om dat op zijn terrein te laten plaatsvinden. En dan is het ook steeds moeilijker om aan de noodzakelijke vergunning te raken.”

    De organisatie moest trouwens op korte tijd noodgedwongen uitwijken van Nederhasselt naar Outer. “Maar de stad Ninove heeft enorm goed meegewerkt om dat op 3 weken te kunnen klaren. Het is een succes geworden, met veel volk. Uiteindelijk is dit pas de tweede cross van de afgelopen twee jaar.”

    Plezier

    Kevin De Pelsmacker en Davy Beeckmans gaven ons bijkomende uitleg over de eigenschappen van een goede crossauto en natuurlijk van de piloten, die vooral deelnemen voor het plezier.

    “Voor het prijzengeld moet je het niet doen. De eerste prijs is net voldoende om de naft te betalen.” Niet onbelangrijk voor wagens, die 3 tot 4 liter slikken per reeks.

    De regen was zondagnamiddag de spelbreker, zodat de wedstrijden zelfs even werden opgeschort. Een aantal auto’s van bezoekers had zich bovendien vastgereden in de modder; gelukkig stonden lokale takelaars paraat.

    De organisatoren en de toeschouwers waren toch best tevreden. Dat was niet het geval met buurtbewoners, die het niet zo hadden begrepen op het lawaai en de drukte in hun straat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons