Nederhasselt zal opnieuw ‘het wielerdorp van Ninove’ zijn

    20 augustus 2019

    NEDERHASSELT – De Wielervrienden organiseren in het weekend van 31 augustus en 1 september hun ‘Grote Prijs Tania De Jonge’. Het is de 13de editie van deze wedstrijd voor dames elite A en nieuwelingen.

    Zaterdag 31 augustus betwisten de dames elite A de 22ste rit in het regelmatigheidscriterium ‘Ladies Cycling Trophy’ Oost-Vlaanderen. De wedstrijd start om 15 uur en gaat over 12 plaatselijke ronden van 7,01 km, goed voor een totaal van 84,12 km.

    Zondag 01 september staan de nieuwelingen aan de startlijn voor de 3de manche van de ‘Beker van België 2019’. De wedstrijd start om 15 uur over 8 ronden van 10 km. In totaal nemen 27 Belgische ploegen deel met hun beste 4 renners. Onder hen de kampioen van België eerstejaars Yoran Van Gucht (Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team.)

    Het vertrek en de aankomst zijn gelegen ter hoogte van de woning van burgemeester Tania De Jonge (Nederhasseltstraat 181) in Nederhasselt.

    Verkeersregeling

    • Zaterdag 31 augustus 2019: een kwartier voor de start (15 uur) is geen verkeer mogelijk in de aankomst/startzone.
    • Zondag 01 augustus 2019
      – Vanaf 14 uur is de Nederhasseltstraat afgesloten tussen de Godeystraat en de Van Der Schuerenstraat tot de start van de wedstrijd (15 uur).
      – Vanaf de start tot het einde van wedstrijd kan je opnieuw vanaf Outer richting de kerk van Nederhasselt rijden.
      – Na het einde van de wedstrijd (omstreeks 17 uur) zal de Nederhasseltstraat gedurende maximum één uur zijn afgesloten voor alle verkeer (omwille van de veiligheid van de vrijwilligers bij het afbreken van de finishboog en het verwijderen nadars).
    • De bewoners langs het parcours ontvangen nog een flyer met de nodige inlichtingen van het tweedaags wielerevenement.
    • Voor renners en publiek is er een ruime parking voorzien op 350bm voor de aankomst.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons