Nederlander Thomas Baert wint 1ste Grote Prijs Jurgen Sterckx

    12 september 2022

    NEIGEM – De organisatoren van ‘Neigem Pedaleert’ kunnen tevreden terugblikken op een mooie wielerwedstrijd, afgelopen zondag 11 september. Meteen namen ze een optie op een volgende editie.

    De deelnemende renners kregen enkele kuitenbijters en vooral een stevige kasseistrook in Lieferinge onder de wielen geschoven. De start- en aankomststreep was getrokken op de Brusselseheerweg. Het selectieve parcours liep via de glooiende wegen van Gooik en de Kasseide in Lieferinge terug naar Neigem.

    Winnaars

    De junioren legden in totaal 12 ronden af of 90 km.

    De 18-jarige Nederlandse winnaar Thomas Baert (Van Moer Logistics Cycling Team) versloeg  in een beklijvende spurt zijn twee medevluchters Ruben Verhaegen (WAC Team vzw) en Matis De Meuts (EFC-L&R-AGS). Zij eindigden ex aequo omdat het verschil tussen beiden niet waarneembaar was.

    De wedstrijd van de Wielerbond Openbare Diensten (WAOD) begon nadien: 75 km over 10 ronden van 7,5 km.

    Daar haalde Jeroen Das het voor Guillaume De Concinck en Matthias Deroose.

    Vervolg

    Robin Van Goethem (voorzitter Neigem Pedaleert) was heel tevreden met deze 1ste editie: “Veel volk, goed weer en veel deelnemers. Volgend jaar komt er een nieuwe uitgave. We gaan volgende week samenzitten en analyseren wat beter kan.”

    Jurgen Sterckx van de gelijknamige bouwonderneming kon dit enkel maar beamen: “Super content, ja. Als je dat met veel plezier doet, valt het vele voorbereidende werk mee. We hebben met ‘Neigem Pedaleert’ een goede groep, waar je op iedereen kunt rekenen. En er komt zeker een herhaling. Misschien wel een tweedaagse.”

    Info: Cycling Vlaanderen uitslagen.

    MLI

     

     

     

     

    Uitslag Junioren

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons