Stad Ninove laat 10 nieuwe AED-toestellen plaatsen voor sportclubs

    13 september 2017

    Ninove – De stedelijke sporthal in Ninove heeft sinds gisteren haar eigen AED(Automatische Externe Defibrillator)-toestel, een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het toestel werd aan een buitenmuur geplaatst zodat iedereen het toestel in geval van nood kan gebruiken.

    “Ook aan de sportterreinen van alle voetbalclubs, het kunstgrasveld, de atletiekpiste en het oud stadhuis komt er nog een deze week”, laat schepen van Sport Marc Torrekens (Open VLD) weten. “Het AED-toestel dat in het stadhuis hangt, gaan we ook proberen naar buiten te verplaatsen zodat ook dat buiten de openingsuren beschikbaar is in geval van nood. Daarbovenop krijgen onder andere de clubs en de sportdienst ook een opleiding zodat ze ook het leren gebruiken. Ik ben erg blij dat we dit hebben kunnen realiseren, gelukkig nog voor er in onze regio zich een dergelijke situatie heeft voorgedaan op het veld.”

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons