Nieuwe gratis buitenactiviteiten in De Gavers

    19 december 2020

    GERAARDSBERGEN — Provinciaal domein De Gavers lanceert vanaf de kerstvakantie een aantal gratis nieuwe buitenactiviteiten. Bezoekers kunnen deze gemakkelijk corona-veilig doen.

    Als je het wandelpad van 3,5 km rond de Gaverplas en de Poelaertplas volgt, krijg je onderweg tien ‘Buitenbeentjes doe-activiteiten’ voorgeschoteld. Voor ouders een leuke manier om hun kinderen aan het wandelen te krijgen.

    Schrik niet als wandelaars plots alles achterwaarts doen of als gezinnen spontaan een treintje vormen, waarbij enkel de machinist zijn of haar ogen mag openhouden. Deze en acht andere opdrachten loodsen gezinnen probleemloos rond de vijver.

    Speelbos

    Ter hoogte van ingang C aan de Vissersparking in de Kampstraat is een speelbosje aangelegd. Iedereen mag er klauteren, verstoppertje spelen, een kamp bouwen, ronddwalen op blote voeten of gewoon ontspannen op een boomstam-stoel.

    Dankzij de aanleg van het speelbos zijn er in het domein nu twee speelzones.

    Trainen

    Zestien splinternieuwe buitenfitnesstoestellen bieden de meer sportieve bezoekers een leuke uitdaging. Op vier verschillende locaties kunnen ze al hun spieren versterken.

    Bij drie van de vier fitnessplaatsen kijken ze bovendien uit op de vijver. Inspanning en ontspanning gaan hier hand in hand.

    Op iedere locatie is telkens minstens één activiteit toegankelijk voor mensen met een beperking.

    Buiten

    Alle Oost-Vlaamse provinciale domeinen hebben trouwens een mooi aanbod aan buitenactiviteiten, die je corona-veilig de winter door loodsen.

    Met de campagne ‘Spring eens buiten’ stimuleert de provincie mensen om ook in deze periode van het jaar een frisse neus te halen.

    Info: Spring eens buiten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons