Nieuwelingen en junioren zondag 12 juli present op koersen Sint-Kristoffelvrienden

  07 juli 2020

  POLLARE – “Het was kort dag om alles te organiseren”, aldus secretaris Walter Cieters van de Sint-Kristoffelvrienden. “Maar we zijn klaar voor de 2 wedstrijden zondag 12 juli.” Uiteraard op een vrij pittig parcours.

  Daarmee gingen ze in op de oproep van Cycling Vlaanderen om koersen voor jonge renners te organiseren. Na overleg met de lokale politie Ninove en de verschillende betrokken stadsdiensten, kregen de Sint-Kristoffelvrienden groen licht.

  “Het is toch wel een hele belevenis”, vertelde ons Walter Cieters. “We moeten bijvoorbeeld zien dat de renners apart kunnen tekenen en er een afzonderlijke in- en uitgang is. Coaches zullen aan de start- en aankomstzone de mensen attent maken om afstand te houden.”

  De renners moesten op voorhand inschrijven. De respons is groot. “Bij de nieuwelingen zitten we aan 121, waar 120 zijn toegelaten. Voor de junioren schreven ook al 121 in, waar het maximum 150 is.”

  Parcours

  • De startlijn is zondag 12 juli getrokken aan het parochiaal centrum, Pollare Dorp.
   Vandaar gaat het richting Hoogstraat en via een deel van de Pollareberg naar Denderwindeke.
   Aan het kruispunt met Neuringen nemen de renners de Heirebaan tot Rendestede en dan richting Roost.
   Ze komen naar de aankomst aan het parochiaal centrum in Pollare Dorp.
  • De nieuwelingen starten om 14 uur aan het parochiaal centrum voor 9 ronden van 7,3 km.
  • De junioren zetten om 16.30 uur aan voor 13 ronden op hetzelfde parcours.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons