Ninoofse boogschutters huldigen hun koning en onderkoning

    16 oktober 2022

    NINOVE – De drie boogschuttersverenigingen hielden hun koningsschieting op 5 juni. Zij huldigden zondag 16 oktober de winnaars.

    Elk jaar nemen de verschillende verenigingen van de handboogschutters het tegen elkaar op in een stadscompetitie. Het gaat er om wie zich tot koning en onderkoning kan schieten.

    Koning

    Dit jaar schoot Bart Van Heghe de hoofdvogel af en mag hij zich ‘koning van ’t stad’ noemen. Bart is 34 jaar lid van de Koninklijke Handbooggilde (KHBG) SintSebastiaan Ninove, die al 634 jaar bestaat.

    Hij werd voor de derde keer koning op vier jaar tijd. Door de onderbreking met één jaar is hij geen keizer. Voor die titel moet je drie jaar op rij koning worden. In de stadcompetitie is dit nog nooit iemand te beurt gevallen.

    Onderkoning

    Johan Van Der Schueren schoot zich tot onderkoning van ‘t stad. Hij is lid van Koninklijke Handboogmaatschappij (KHM) Concordia.

    De schieting vond plaats op de terreinen van Koninklijke Handboogmaatschappij Sint-Medard; de kroning op de terreinen van de KHM Concordia.

    Schepen voor sport Marc Torrekens feliciteerde de winnaars en wenste alle deelnemers proficiat met deze mooie traditie van de handboogmaatschappijen.

    Na de huldiging had nog een schieting plaats.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons