Ninoofse Dartsliga ziet het levenslicht

    23 juni 2023

    NINOVE – De Ninoofse Dartsliga (NDL) is woensdagavond 21 juni voorgesteld in de sporthal. De initiatiefnemers willen alle niveaus van spelers in één competitie binnen Groot-Ninove samenbrengen.

    Hiervoor hebben ze een unieke spelformule uitgewerkt, die plezier, spektakel en competitiviteit moet bundelen.

    Stadscompetitie

    “Het was al langer duidelijk, dat heel wat darters in en rond Ninove actief zijn”, aldus Glen Van Hooland. “De vraag naar een eigen stadscompetitie stelde zich meermaals. We wilden ook niet de zoveelste regionale competitie zijn. Dus dachten we met een aantal mensen na over een eigen concept met een eigen smoel. We denken, dat we daar met de NDL zeker zijn in geslaagd.”

    De wedstrijden hebben enkel plaats op weekdagen. “Daarnaast zijn het ook kleinere teams van 4 tegen 4, waarbij alle spelers individueel tegen elkaar spelen. Enerzijds zorgt dit voor snelle, spectaculaire wedstrijden. Anderzijds wordt het daarmee niet te laat op weekavonden.”

    “De competitie zal in 2 fasen verlopen”, vult Steven Van Bont aan. “In een reguliere competitie met heen- en terugwedstrijden komen alle ploegen elkaar 2 keer tegen. Na afloop wordt een klassement opgemaakt waarna in play-offs voor de titel(s) en de degradatieplaatsen wordt gestreden. Dit passen wij ook toe in een individueel klassement. Als klap op de vuurpijl organiseren we aan het einde van het seizoen een finaleweekend tussen alle finalisten op een grote locatie. Daarin willen we echt de sfeer willen creëren, die we in het professionele dartscircuit op televisie zien”.

    Enthousiast

    “Het is onze bedoeling binnen het lokale aspect van Ninove de spelers de kans te geven om beter te worden in deze competitie en daarnaast ook om plezier te maken”, zegt Glen. “Bij de voorstelling van het concept en de spelformule hoorden we niets dan enthousiaste geluiden. We hopen dan ook dat er zich veel teams gaan vormen en we seizoen 1 met verschillende reeksen kunnen aanvatten.”

    Als je op de hoogte wilt blijven, kun je jouw gegevens doorsturen naar info@indenkeizer.be. “Zodra we de inschrijvingen openen, ben je dan als eerste op de hoogte”, besluit Steven. “De belangrijkste voorwaarde om deel te nemen is, dat je lokaal op het grondgebied van Groot-Ninove is gesitueerd. De spelers zelf mogen daarentegen van overal komen. Wie zien er alleszins naar uit om in september te starten.”

    Praktisch

    Alle informatie hierover vind je weldra op de Ninoofse Dartsliga.

    Inschrijven kan tot 15 augustus.

    De competitie loopt van september tot maart. Daarna volgen de play-offs. Het finaleweekend staat gepland in april.

     

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons