Ninoofse ijsberin Denise De Meyer: “Ik ben nooit ziek”

    23 januari 2022

    GERAARDSBERGEN/NINOVE – De Ninoofse ijsberen hielden zondagvoormiddag 23 januari hun nieuwjaarduik in de zwemvijver van De Gavers. Het voormalig nieuwsanker Sigrid Spruyt had hun gezelschap vervoegd.

    Onze ploeg keek vanop de kant koukleumend toe; tot zover hun participerende observatie.

    Koud

    Toegegeven, de ijsberen, die we voor de camera haalden, bleken gewone zwemmers en zwemsters. Je moet dus niet echt apart zijn of speciaal toegerust om te genieten van een duik in het open koude water van de Gavers, al bedroeg de temperatuur zondagmorgen amper 4,7 °C.

    Van september tot einde maart zwemmen ze hier elke zondagochtend. Ooit lag de vijver dicht, op een eendenwak na.

    Boek

    Voor de gelegenheid hadden de Ninoofse ijsberen versterking gekregen van een Dendermondse en een Deurnse delegatie. Die laatste in de persoon van Sigrid Spruyt, die als ijsbeer een dagboek heeft bijgehouden en gepubliceerd.

    Zij, Rudy Galle, Denise De Meyer (20 jaar ijsbeer), redder Geert Huart en verantwoordelijke Wim De Saeger overtuigden ons van de weldaad van een ijskoude duik voor lichaam en geest.

    Toch schoof onze ploeg nadien liever aan voor een hapje-tapje en wat levendige muziek.

    Info: Ninoofse ijsberenDagboek van een ijsbeer (S. Spruyt).

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons